Header 3
Header 3
Recensies

Steek die barbecue aan en maak de Burgers & BBQ Bites van Jord Althuizen

Nu het mooie weer begint te komen, willen we graag weer barbecueën. Maar heb je zin in iets anders dan grote lappen vlees? Probeer dan de recepten uit Burgers & BBQ Bites van Jord Althuizen. Heerlijke gerechten, volledig in stijl van de grillmaster.

Laat je niet afschrikken door het stoere uiterlijk van het boek en de imponerende burgers, want jij kan dit ook. Jord legt in zijn boek alles uit, van tijdsduur, (kern)temperaturen tot direct of indirect grillen. Het kan bijna niet misgaan. Je moet wel een aantal basisdingen in huis hebben. Op jouw barbecue moet je de temperatuur kunnen aflezen en reguleren. Een kernthermometer is daarbij echt belangrijk om te hebben. Qua ingrediënten heb je het meeste vaak wel in huis. Veel ingrediënten kan je ook hergebruiken in een andere saus of rub uit zijn boek.

Een nieuw en toch herkenbaar jasje

Het Burgers & BBQ Bites boek heeft dezelfde opbouw als zijn andere Smokey Goodness-boeken. Zo begint het met de lekkere sausjes, toppings en drankjes. Verder vertelt hij veel over zijn ervaringen. De fotografie is nog steeds stoer en ruig met rondvliegende messen en overspringende vonken. Het heeft volledig dezelfde stijl, maar is dit keer in een iets kleiner formaat. In zijn vorige boeken uit de serie richtte hij zich vooral op grote stukken vlees. Nu staan de kleinere maaltijden op het menu. Hoewel de burger op de cover (smokin’ tex-mex burger) slechts een halfuurtje van jouw tijd gaat kosten, kunnen andere gerechten wel langer duren. Maar daar ga je zeker geen spijt van krijgen.

Aanvulling op de serie

Waar de andere boeken misschien iets meer op elkaar lijken, is Burgers & BBQ Bites echt een goede toevoeging aan de serie. Het boek valt niet alleen op door zijn iets kleinere formaat, maar ook omdat het dit keer om andere gerechten gaat. Het boek is opgedeeld in burgers & buns, stix & stuff (de kleinere hapjes), en natuurlijk ook bigger bites. Zeer waarschijnlijk roep je meermaals uit dat je die ene burger of dat ene hapje echt wil proberen, wanneer je door het boek bladert.

Het perfecte cadeau

Het boek bevat heerlijke en leuke gerechten voor een gezellig avondje eten met het gezin, vrienden en/of familie, en indrukwekkende hapjes voor een barbecuefeestje. Dit is een perfect cadeau voor de barbecueliefhebber.