Header recensie ode aan groenten
Header recensie ode aan groenten
Recensies

Alice Zaslavksy geeft met het 5 centimeter dikke boek letterlijk Een ode aan groenten

Blijkbaar was Alice Zaslavsky zo geïnspireerd door groenten dat ze een boek maakte dat zo dik is dat je er tegelijkertijd je armspieren mee kunt trainen. Want met een rug van 5 centimeters zul je niet zo snel nog zo’n dik boek in je kast hebben. Maar dat is niet de enige reden dat Een ode aan groenten niet mag ontbreken op jouw boekenplank.

Waar groenten normaliter al een kleurrijk geheel vormen op je bord, hebben ze dat geweldig door laten voeren in het boek. De groenten zijn verdeeld in kleuren. Zo valt bijvoorbeeld wortel, zoete aardappel en pompoen onder oranje, en vind je courgette, kruiden en broccoli onder donkergroen. Precies zoals je verwacht en dat maakt het zoeken handig. Op de zijkant van de pagina's zijn de kleuren ook zichtbaar en daarom kun je snel iets vinden.

Hoe meer je weet, hoe beter je eet

Een ode aan groenten is niet alleen een boek dat je recepten geeft. Het maakt je ook meer wijs over die specifieke groente zelf. Je vindt aan het begin van een nieuw groenten-hoofdstuk informatie over waar je het het beste kunt kopen, maar ook hoe je hem moet bewaren. Daarnaast staat erbij hoe je hem het beste kunt bereiden, met welke andere ingrediënten het heerlijk combineert en eventueel nog andere informatie. Op die aspecten alleen al is dit boek compleet.

Kleurrijke borden

Maar het bevat natuurlijk veel meer: de recepten zelf! De kleurrijkheid van het boek is terug te vinden in zowel de fotografie als de gerechten op de borden. Dat maakt het extra smakelijk. En als je iets niet lekker vindt aan een gerecht, geeft Zaslavsky er vaak ook nog een tip bij. Heb je wat minder tijd, daar heeft deze kookboekauteur ook aan gedacht. Bij een aantal gerechten staat een shortcut. Zo heb je dezelfde smaak, maar ben je er net even wat minder tijd aan kwijt. En dat is fijn, want voor sommige recepten moet je wel wat tijd uit rekken.

Maak thuis een ode

Maar laat dat de pret van dit boek alsjeblieft niet drukken. Want alle informatie en tips die je worden aangereikt maken dit boek tot wat het is. Een ode aan groenten.