Ketodieet
Ketodieet
Recensies

Snel afvallen doe je met Het complete keto-dieet kookboek van Jane Faerber

Snel vet verbranden en gewicht verliezen, wie wil dat nou niet? Het complete keto-dieet kookboek staat vol met koolhydraatarme recepten. Maar dat niet alleen, de Deense blogster en voedingsconsulente Jane Faerber geeft ook een uitgebreide inleiding over wat keto is, hoe het werkt en voor wie het wel en niet geschikt is. Mensen met bepaalde ziektes, zwangere vrouwen, vegetariërs en veganisten hoeven er bijvoorbeeld niet aan te beginnen.

Keto in de praktijk

Bijna een derde van het boek staat vol informatie, wat ik persoonlijk veel lezen vind. Om te beginnen met wat keto eigenlijk is en hoe het werkt. Er zijn hoofdstukken over afvallen, insuline, ketose, en een stappenplan voor de eerste vier weken. Dit is een interessant gedeelte, wanneer je het keto-dieet wil gaan doen moet je goed weten waar je aan begint. Je moet er helemaal voor gaan, anders werkt het niet. Dat betekent je hele eetpatroon aanpassen. Dit vind ik persoonlijk erg moeilijk omdat rijst, pasta, brood en aardappelen voor mij klinkt als iets wat ik niet kan missen. Het ketodieet is dus geen snelle oplossing voor gewichtsproblemen en is niet geschikt om eventjes snel te doen. Het vereist een omschakeling van de stofwisseling naar de verbranding van vetten in plaats van koolhydraten en dat kost tijd.

Uiterlijk

Het complete keto-dieet kookboek heeft een handzaam formaat. Dit is handig omdat je eerst veel informatie hebt om door te lezen. De opmaak is erg gaaf, vooral de gerechten op zwarte borden met de intense belichting zien er stoer uit. Er staan zestig recepten voor ontbijt, lunch en diner in. Naast de meeste recepten is een afbeelding met het eindresultaat geplaatst. Er zitten heel verrassende recepten bij, zoals een pizzabodem van tonijn en broodjes van aardappelvezel. Maar de ervaringen van mensen die het keto-dieet hebben gedaan zijn, naar mijn idee, overdreven positief en komen voor mij over als een verkooppraatje. Wanneer je serieus aan dit dieet wil beginnen is het boek een aanrader.

Foto Nadine
Nadine