Studentenkookboek
Studentenkookboek
Recensies

Met Het onmisbare studentenkookboek van Lena Djuphammar kunnen studenten er weer even tegenaan

Een verslag schrijven, voor je tentamens leren, presentaties voorbereiden, afspreken met vrienden en ook nog tot in de vroege uurtjes feesten; het leven van een student is aan de drukke kant. Hierdoor schiet een goede maaltijd maken er nog weleens (of meer dan eens) bij in. Daar hoef je je met dit kookboek geen zorgen meer om te maken. In Het onmisbare studentenkookboek van Lena Djuphammar en Pernilla Ronnlid vind je 40 maaltijden die niet alleen eenvoudig te maken zijn, maar ook nog eens heel lekker en gezond zijn! Dat is nog eens handig.

Snelle recepten voor gezonde maaltijden

Voor studenten is koken meestal niet echt een prioriteit en daarom zijn eenvoudige en snelle recepten des te belangrijker. De recepten in dit boek bevatten veel groenten en leveren je veel energie en belangrijke voedingsstoffen. Zo kun je er weer even tegenaan. Het boek staat vol met simpele, lekkere en gezonde recepten voor als je een drukke dag hebt of totaal geen zin hebt om te koken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Vegetarische omelet - Liggen er nog een paar eieren, wat groenten en een beetje kaas in de koelkast? Dan eet je vandaag omelet. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en het is snel klaar. Je kunt dit bijvoorbeeld aanvullen met wat feta en rucola.
  • Pasta met spinazie – Kook pasta en meng er babyspinazie door. Breng een schepje crème fraîche op smaak met kruiden en voeg dit toe.
  • Healthy grains – Kook quinoa in bouillon. Meng het met fijngesneden rode ui, kerstomaten, edamame (sojabonen) en feta.
  • Quick chicken – Snijd een kipfilet in twee dunne filets. Breng op smaak met zout en peper. Bak ze een paar minuten aan beide kanten, voeg gekruide crème fraîche toe en laat dit vijf minuten borrelen. Serveer de kip met pasta.

Friends and food

In het boek staan niet alleen simpele gerechten voor jezelf, maar ook gerechten om samen met je vrienden te delen. Bijvoorbeeld de quesadilla’s – Superlekkere quesadilla’s met jalapeño’s en veel geraspte kaas. Lekker met een beetje gehakt. En drie keer de pizza pesto – Wat is er beter op een koude zondag dan pizza? Een pizza met basilicumpesto, ham en mozzarella, een pizza met bloemkoolpesto, pompoenpitjes, rode ui en geraspte kaas en een pizza met wortelpesto en geraspte kaas. Deze pizza’s zijn makkelijk te bereiden en ook nog eens superlekker! De recepten voor de verschillende smaken pesto staan ook in het boek.

Handige tips

Naast de gerechten staan er ook handige tips en tricks in waar iedere beginnende kok wat aan heeft. Met dit kookboek ben je dus ready om als student een simpele, lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten!

Tess
Tess