Chicks
Chicks
Recensies

Het quick dinners kookboek van Chickslovefood is een must voor jouw boekenkast

Alweer het achste kookboek van de dames Elise Gruppen en Nina de Bruijn van Chickslovefood. Na het daverende succes van de voorgaande zeven, zijn zij terug met het Quick Dinners – kookboek. Een kookboek met maar liefst tachtig verschillende lekkere, eenvoudige en snelle recepten. Ken je ze nog niet? This is the moment!

Dagelijkse drukte

Elk nieuw boek van deze dames is als een waar cadeautje. De herkenbare basic cover die direct al lokt om ermee aan de slag te gaan, een afbeelding van de vrolijke dames zelf, die duidelijk genieten en houden van hun job, en een voorproefje van de recepten uit het boek. Een must voor in jouw boekenkast. We kennen het allemaal wel. De dagelijkse drukte: Studeren, werken, kinderen, huishouden en ga zo maar door. Wie heeft er dan nog zin in uitgebreid boodschappen doen om vervolgens nog eens een uur in de keuken te staan, met ingrediënten die je daarna toch nooit meer gebruikt. Vrees niet, de redding is nabij!

Tien minuten

Na een uitnodigende introductie en een inspirerend voorwoord beginnen we in het boek met recepten die maximaal tien minuten duren. Ik hoor je denken, ja daag, tien minuten, dat is echt onmogelijk. Niets is minder waar. Deze gerechten maak je echt binnen tien minuten. En het mooie is, dit alles met maximaal vijf ingrediënten. En lucky me, mijn absolute favoriete recept uit dit boek komt uit het tien minuten gedeelte. Met stipt op een viel ik voor de mini penne met makreel. Een zeer verrassende combinatie die ondanks de weinig ingrediënten een soort van smaakexplosie te weeg brengt.

Twintig minuten

Vervolgens stappen we over naar het twintig minuten deel. Het idee is hetzelfde: Snelle simpele gerechten met slechts vijf ingrediënten maar dan binnen een tijdsbestek van twintig minuten. Hier ontdekte ik een zeer bijzondere combinatie, die juist door de ongeloofwaardigheid aantrekt om hem te maken. De boerenkool curry. Lekker voor de koudere maanden voor echte Hollanders die toch net even iets anders willen.

Dertig minuten

Het derde deel bestaat uit, je raadt het al, recepten binnen dertig minuten. Laten we eens gek doen en de tijd nemen. Oke, dat was een beetje sarcastisch want zeg nou zelf, hoe vaak zet je een lekker en verrassend gerecht op tafel binnen dertig minuten? Niet zo vaak. En toch kan het met dit boek. Had ik al iets gezegd over de foto’s? Nee? Nou als je nog geen trek had krijg je het dan wel. De foto’s laten het water in je mond lopen. Wat ik zelf ook prettig vind ik dat in veel kookboeken de gerechten zo mooi op de foto staan, en dan kijk je naar je eigen bord en denk je, ja ach, misschien smaakt het dan wel heel lekker. De foto’s uit dit boek laten je ook echt zien hoe het gerecht er na bereiding uit ziet. Goed voor je echo ook want het lijkt er ook nog eens op als je klaar bent.

Heb ik je al overtuigd? Mooi! Welkom bij de fanclub!

Kimberley
Kimberley