Nog eenvoudiger twee
Nog eenvoudiger twee
Recensies

Nog eenvoudiger 2 van Pascale Naessens is alles behalve standaard en zeker een aanrader

Met dit nieuwe boek presenteert Pascale Naessens meer dan 70 nieuwe gerechten volgens haar bekende succesmethode, namelijk lekkere en inspirerende lowcarbgerechten, met maar 4 ingrediënten! Nog eenvoudiger 1 was in 2018 het best verkochte boek in België. Ze gaat in Nog eenvoudiger 2 dieper in op wat de laatste tijd een ketogeen dieet wordt genoemd en de overeenkomsten met haar manier van eten. Want vanaf haar eerste boek kookte Pascale al lowcarb- en vaak ook ketogerechten; recepten met minder koolhydraten.

Genieten

Dat is het woord dat bij dit boek past volgens Pascale. Geen gedoe, maar gerechten die door eerlijkheid recht naar het hart gaan. Dit boek laat je toe, om in een mum van tijd een bijzonder lekker en vers gerecht op tafel te zetten en tot rust te komen na een drukke dag. De hoofdstukken in dit boek zijn ingedeeld volgens de tijd die je nodig hebt voor een gerecht. De tijd loopt vanaf het moment dat alle ingrediënten op het werkblad staan tot het gerecht helemaal klaar is.

Klaar in 10 minuten

Groenten met feta en noten – je hebt maar weinig nodig en je hebt het meestal al in huis: restjes groenten, restjes van verse kruiden zoals peterselie of bieslook, een blokje feta en een handvol noten. Onwijs eenvoudig, maar superlekker! Gebakken broccoli met biefstukreepjes – voeg alleen nog wat citroen en koriander toe en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel.

Klaar in 15 minuten

Scampi met courgette in een kruidensausje – met gepelde scampi, zongedroogde tomaten, bosjes basilicum en courgette. Curry met bloemkool en paneer – bloemkool, kokosmelk, rode currypasta en paneer; een jonge stevige kaas gemaakt van koemelk. Je koopt paneermiddel gewoon in de supermarkt.

Klaar in 20 minuten

Minikaascakejes – met geraspte comté, notenmeel, ei en biologische spinazie. Biologische spinazie is steviger en dikker van blad en geeft minder vocht af, dat is beter voor deze cakejes. Kip met gekaramelliseerde ui en gember – kipfilet, gember, witte uien en een handvol pinda’s. De combinatie van zoete uien met de pittige gember is heerlijk! Verder zijn er ook nog de hoofstukken ‘klaar in 25 minuten’, ‘de oven doet het werk’, ‘chic’ en ‘snelle desserts’.

Conclusie

De gerechten zijn niet bepaald standaard gerechten, maar dat maakt het juist zo leuk aangezien het heel simpel te bereiden is. Daarnaast ziet het er ook nog eens, stuk voor stuk, heerlijk uit. Verder staat in het boek ook nog een heleboel interessante informatie over bijvoorbeeld keto, over intermitterend vasten en over de discussie over voeding. Ook merk je dat het boek erg persoonlijk is, wat zeker voor wat extra pluspunten zorgt bij dit prachtige kookboek. Een aanrader voor iedereen die lekker en gezond wil koken met weinig ingrediënten en weinig koolhydraten.

Tess
Tess