Salade
Salade
Recensies

Met Super salade van Kat Mead maak jij van iedere salade een feestje

De laatste tijd eten mensen het steeds vaker: salades. Een salade kan een goede optie zijn om af te vallen, minder vlees te eten, iets makkelijks te bereiden, omdat het voedzaam is, of gewoon omdat het lekker is. In Super salade van Kat Mead vind je 60 ultieme verse voedzame maaltijden, op één bord!

Kat Mead volgende in 2013 een opleiding aan de Leiths School of Food and Wine in Londen, waar ze afstudeerde als Student van het Jaar. Inmiddels is ze een succesvol foodschrijfster en –styliste die aan talloze bekroonde boeken en tijdschriften heeft meegewerkt. Super Salade is haar eerste eigen boek.

Creatieve maaltijdoplossing

Van verse, zomerse salades tot winters comfortfood. In Super Salade vind je voor elk seizoen creatieve maaltijdoplossingen met een overvloed aan prachtige groenten en kruiden als basis. Alle salades zijn vol smaak, textuur en kleur. De recepten zijn helemaal up-to-date en zitten vol smaken van over de hele wereld, geïnspireerd door de reizen en ervaringen van Kat Mead. De salades kun je eten als lunch, brunch, diner en alles daar tussenin. Sommige zijn al snel klaar, andere nemen iets meer tijd in beslag.

Je vindt er heerlijke recepten. In het voorjaar kun je bijvoorbeeld genieten van een salade met doperwten, asperges, eieren & limoenlabneh. ’s Zomers is gebraden rundvlees met ananasrijst en chili in een uitgeholde ananas een gegarandeerde showtopper. In de herfst kun je kiezen voor een warme peer-portobello-ricottasalade. En in de winter geniet je van een salade van wilde rijst, sinaasappel en kruiden. Er staan ontzettend veel keuzes in, met ook veel vegetarische en vegan recepten. En bij elk recept staat een prachtige foto!

Ben jij zo iemand die zich nooit aan het recept houdt? Geen probleem! Gebruik deze recepten als springplank voor je eigen creaties. Je kunt de recepten gemakkelijk een eigen draai geven en zo je favorieten ontdekken!

Indeling per seizoen

De recepten zijn ingedeeld per seizoen: lente, zomer, herfst en winter. Verder vind je er een hoofdstuk met handige dingen om te weten, zoals het roosteren van noten en zaden, het vinden van de ingrediënten en het bewaren van dressings en sauzen.

Feestmaaltijden voor iedere dag

In Super Salade vind je veel lekkere, vernieuwende recepten die er ook nog eens heerlijk uitzien! Zeker een aanrader om te delen met je vrienden en familie, maar je kunt het natuurlijk ook lekker zelf opeten. Met deze recepten maak je van salades een doordeweekse feestmaaltijd, het hele jaar door.

Tess
Tess