Boek Koorts
Mysterie & detective

Koorts: “Door de schrijfstijl lijkt het of Deon Meyer het verhaal zelf heeft doorstaan”

Deon Meyer meet zich als bestsellerauteur met andere grote namen zoals Ian Ranking en Henning Mankell. Zijn boeken zijn herkenbaar aan de politieke insteek. Hij verenigt maatschappijkritische thema’s en beschadigde personages vaak met snelle actiethrillers. Hiermee zijn de boeken van de uit Zuid-Afrika afkomstige schrijver Deon Meyer internationaal bekende page turners.

Wanneer Willem Storm en de weinige overlevenden De Koorts hebben overleefd, strijken ze neer in het plaatsje Vanderkloof. Willem heeft een plan uitgedacht: hij wil een nieuwe gemeenschap starten in het ideale plaatsje Vanderkloof.

“A new beginning for good people.”
Maar is iedereen in deze nieuwe gemeenschap Amanzi wel zo “good” als Willem zou willen? Kunnen ze de rest van de overlevenden in Zuid-Afrika redden en beschermen tegen de Bikers? Of gaat Willem ten onder aan zijn droom en wordt hij door zijn idealen ingehaald?

“20 maart in het Jaar van de Hond. Elf maanden na de Koorts.”
Koorts neemt je mee naar Zuid Afrika, op een reis waarin je niet wordt gewaarschuwd en waarin je niet weet wie je kunt vertrouwen!

Een unieke manier van schrijven
Deon Meyer weet je door zijn beeldende schrijfstijl al snel te boeien voor zijn verhaal. Hij bezit een unieke manier van schrijven waardoor de gebeurtenissen vanzelf op je netvlies gebrand worden. Hierdoor ben je één met Nico en Willem die hun droom willen verwezenlijken. Het in dagboeksfeer geschreven verhaal is opgedeeld in 5 jaren. Ze hebben de jaren namen gegeven zoals Het jaar van de Jakhals. Dit geeft het verhaal een eigen dimensie. Nico vertelt je het verhaal van hun leven tijdens het opzetten van de nieuwe gemeenschap en hun leven na de Koorts. De personages worden ook uitgebreid voorgesteld en beschreven. Deze indrukwekkende schrijfstijl heeft een origineel karakter. Juist hierdoor geeft Deon Meyer de lezer de impressie dat hij het verhaal als het ware zelf heeft ondergaan. Zo overtuigend!
Door de vele personages en de stukken uit het Amanzi-geschiedenisproject, opgetekend door Willem Storm zelf, moet je wel alert blijven als lezer. Er spelen in dit verhaal zoveel karakters een belangrijke rol. Het is belangrijk dat je oplet, maar dat is het meer dan waard. Je wordt beloond voor je oplettendheid.

Een rollercoaster van emoties
Nico Storm vertelt je het verhaal en ook Sofia Bergman vertelt haar ervaringen. Samen maken ze het verhaal levend. Je proeft de onmacht, de macht, de woede, de kracht, maar ook de mooie momenten en zelfs liefde. Het maakt dat je je bevindt in een rollercoaster van emoties, welke echt binnenkomen. Alle 539 bladzijde heeft Meyer je in zijn macht. Langzaam toe werkend naar de ontknoping, die je overdondert! Een ontknoping die je verrast op meerdere vlakken en het verhaal sluitend maakt. Het is de kers op de taart.
Wanneer een mens niets meer heeft, wordt een mens een dier, en gaat voor zichzelf. Je leert je medemens kennen, op een manier die je voorheen nooit zag. Koorts vertelt het verhaal van een man die zijn plan wilde uitvoeren en uitging van het goede van de mens.

Deon Meyer zet je met zijn doortastende manier van schrijven aan het denken. Het verhaal is puur, rauw en vol emotie. Meyer bezit de kracht om de lezer woorden te laten voelen.

Moon
Moon