Lekker Nooit Niet Bang Header
Recensies

Lekker nooit niet bang: “Absoluut must-have voorleesboek"

Lisa en Jimmy zijn lekker nooit niet bang! Of misschien soms toch een klein beetje…?

Griezelen op een veilige manier

Altijd een feestje om te lezen en zeker ook om te mogen recenseren: werk van Vivian den Hollander. Wij zijn hier thuis dol op de avonturen van de lieve kleutervriendjes Lisa en Jimmy en waren dus ook meteen enthousiast bij het zien van dit nieuwe boek, bedoeld voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

In Lekker nooit niet bang worden bang zijn en griezelen op een heel kinderlijke en veilige manier aan de orde gesteld. Geen heksen, geen enge monsters, maar angsten die alle peuters en kleuters kennen: de Grote Boze wolf, een eng geluid wanneer je in bed ligt of een prikje. Allemaal heel herkenbaar en aan de hand van dit boek eenvoudig bespreekbaar te maken. Vrijwel alle situaties in het boek spelen zich af in de gezellige setting van een warm gezin of een leuke schoolklas met de allerliefste juf die je maar kunt bedenken. Hierdoor krijgt het boek een hele warme sfeer en is het ontzettend herkenbaar voor jonge kinderen. Zij zouden allemaal Lisa of Jimmy kunnen zijn en dat maakt het vrij eenvoudig voor kinderen om zich in te leven en hun aandacht bij het verhaal te houden.

Kleurrijk, gedetailleerd en met precies de juiste toon

Vivian den Hollander vormt al jaren een geweldig duo met illustratrice Dagmar Stam en ook voor dit boek sloegen zij weer de handen ineen. Met haar lieflijke stijl die inmiddels al voor een aantal generaties zo herkenbaar is geeft Dagmar Stam de avonturen van Lisa en Jimmy prachtig weer. Kleurrijk, gedetailleerd en met altijd weer precies de juiste toon die de sfeer van het verhaal zo goed raakt.

Persoonlijk zette ik de boeken van Vivian den Hollander graag in toen ik nog voor de klas stond en ook dit boek is hier weer perfect geschikt voor. Ook na de Kinderboekenweek nog prima in te zetten in diverse thema’s zoals ‘gevoelens’, ‘ziek zijn’ of ‘sprookjes’. Voor mij een duidelijk teken dat de auteur zich geweldig goed weet in te leven in de leefwereld van jonge kinderen. En daarom is Lekker nooit niet bang wat mij betreft een absolute must-have voor iedereen die graag voorleest aan jonge kinderen!