Header recensie de gouden raad van tante kaat
Header recensie de gouden raad van tante kaat
Recensies

Met de gouden raad van Tante Kaat is elke vlek verleden tijd!

Ze staat bekend om haar huishoudelijke tips, waarmee ze in verschillende media verschijnt: Tante Kaat (pseudoniem van Elma Dalhuijsen-Nuis). Ook is ze Nederlands schrijver en mediafiguur. Het begrip De gouden raad van Tante Kaat is in Vlaanderen spreekwoordelijk geworden. Ook haar boek De groene raad van Tante Kaat is een handig boek om in de kast te hebben.

De gouden raad van Tante Kaat is een praktisch boek die bomvol trucjes staat om bepaalde dingen snel en blinkend schoon te krijgen. Geen onderwerp wordt geschuwd en je kan alles, maar dan ook echt alles aanpakken in je huis met dit boek!

Verschillende categorieën

Het is een mooi dik boek die makkelijk in de hand ligt. Je kan daardoor het boek snel uit de kast trekken en gaan bladeren. Elk deel van het huis is gecategoriseerd met daaronder de subhoofdstukken: geuren, vlekken en onderhoud.

Tips vliegen om je oren

Maar ook allerlei schoonmaak producten wordt benoemd. Van afwasmiddel tot zoutzuur. Waar je bijvoorbeeld zand goed voor kan gebruiken of waar je ossengal het beste op kan toepassen. Tijdens het bladeren vliegen de tips je om de oren; hoe los je bloed op of hoe houd je de kraag van je jas mooi. Voor je het weet, lees je zo een ochtend weg aan allerlei tips en hetgeen waarvoor ik het boek pakte, ligt nog steeds onaangeroerd te wachten. Je kan door middel van een QR-code ook meteen naar een filmpje gaan hoe ze het je helder en duidelijk uitleggen.

De groenbak aanpakken

Ik ben begonnen met de vuilnisbak. Vooral de groene bak wil wel eens stinken door de vocht van de theezakjes en korstjes brood wat dan lekker gaat broeien. Dus in plaats van steeds een bodempje afval weg te brengen, ben ik de truc met koffiedik gaan gebruiken nadat ik hem eerst volledig heb afgesopt. Ik moet toegeven dat je de bak niet meer ruikt!

Weg met handafdrukken op het raam

Zo enthousiast als ik ben, heb ik gelijk maar even een grotere opdracht gezocht. Dus ik kijk naar de ramen, die vol zitten met kleine vette handafdrukjes. Normaal zou ik dus gewoon spiritus en een gesneden ui gebruiken, maar volgens Tante Kaat werkt een paar druppeltjes ammoniak ook. De ramen zijn net zo stralend als met spiritus alleen het grote voordeel is dat de kamer nu niet ruikt/walmt van de spiritus.

Ik heb eigenlijk geen minpunt kunnen ontdekken aan dit boek. Een heerlijk boek om zo af en toe even erbij te pakken en zo alle klusjes aan te pakken. Handig, overzichtelijk en voor alles een schoonmaaktip! Zelfs voor de poetsers die het liever allemaal uitstellen.