Verleden Tijd Header
Recensies

Verleden tijd van Lee Child is een persoonlijker verhaal over Jack Reacher dan ooit

Verleden tijd is alweer het 21e boek in de serie van Lee Child met Jack Reacher in de hoofdrol. Nog nooit eerder was een boek over hem echter zo persoonlijk, want in Verleden tijd duikt Jack (de naam zegt het al) in zijn verleden. Maar een Reacher-verhaal zou geen Reacher-verhaal zijn als er geen vreemde dingen zouden gebeuren. Tijdens het uitpluizen van zijn familiegeschiedenis raakt hij betrokken bij gebeurtenissen die sommige mensen het liefst verborgen zouden willen houden.

Twee verhalen
In eerste instantie begint het boek met twee losse verhalen: het verhaal van het Canadese stel Patty en Shorty en het verhaal van Jack Reacher. Natuurlijk weet je dat deze verhalen op een bepaald moment bij elkaar gaan komen, maar in het begin is het nog niet duidelijk wat de verbinding tussen de personages is. In beide verhalen wordt naar het hoogtepunt toegewerkt. Voor vaste lezers is het leuk om wat meer over Reachers achtergrond te weten, maar ondertussen moet een thriller toch een thriller zijn en mag het spannende element niet ontbreken. Dat heeft Lee Child goed aangepakt met het verhaal van Patty en Shorty, die tegen hun zin in worden gemanipuleerd en niet weten wat hen te wachten staat. Uiteindelijk komen alle personages elkaar tegen voor een spannende ontknoping. Bereid je dus maar voor op een bloedstollende achtervolging in het donker en een strijd op leven en dood.

Conclusie
Verleden tijd is goed voor een paar spannende uurtjes. Het boek is bijvoorbeeld ideaal voor in de vakantie. Geef hem cadeau aan vrienden of familie, of houd hem lekker zelf, want dit boek wil je niet missen.

Silvie
Silvie