Harmen Van Straaten Header
Recensies

In dit spokenhuis komen de spookjes echt tot leven!

Wie bekend is met het werk van illustrator en auteur Harmen van Straaten weet het: met zijn compleet eigen schrijf- en tekenstijl weet hij jonge kinderen altijd weer te boeien. Ook in dit griezelige boek voor kids van 4 tot 6 valt weer onwijs veel te zien en te ontdekken. Interactief voorlezen ten top! Maar pas op: alleen voor dappere spokenjagers! Denk je dat je het aandurft? Lees dan snel verder en ontdek meer over dit spannende boek…

Met je zaklamp in het donker komen de spoken tevoorschijn

’s Avonds, als het bedtijd is en iedereen slaapt, gaat de kleine Martijn Frankenstijn in zijn oude, grote huis op spokenjacht. Negen moet hij er vinden en het leukste: jij kunt hem daarbij helpen! Want dit is niet zomaar een boek. In het donker, met je zaklamp onder de dekens kun jij de spoken tevoorschijn laten komen.

Martijn Frankenstijn gaat op spokenjacht is een prachtig voorbeeld van een interactief boek en ik kan me nauwelijks indenken dat er kinderen zijn die hier niet warm voor lopen. Natuurlijk, donker kan soms eng zijn en ook op spoken is niet iedereen even dol, maar als ze getekend zijn door Harmen van Straaten móet je ze wel leuk vinden. Want spook of niet, ze zijn allemaal even aandoenlijk en grappig om te zien.

Spannend en educatief

Extra fijn is dat er ook nog stiekem een educatief element in dit mooie rijmverhaal verstopt zit. Tijdens de spokenjacht tel je namelijk terug van 9 naar 0 en kom je er zo achter of alle spoken gevonden zijn. Zo oefen je geheel ongemerkt en met veel plezier dus het (terug)tellen; mooi meegenomen!

Het boek is verschenen ter ere van de komende Kinderboekenweek met als thema ‘Gruwelijk eng’, maar kan natuurlijk ook daarna altijd gelezen worden. Stiekem houden we allemaal van een beetje spanning op zijn tijd en ook jonge kinderen vinden het altijd weer leuk om een beetje te griezelen. Met dit boek gaat dat zeker lukken en ook met de betrokkenheid van je kind bij het verhaal zit het ongetwijfeld helemaal goed. Weer een prachtig boek waar ik met mijn kinderen van genoten heb en dat ik daarom ook van harte aan kan raden!