Header Mijn Lifestyle Guide
Recensies

Recensie Mijn lifestyle guide van Rens Kroes

Na een reeks kookboeken is nu het vijfde boek van Rens Kroes uit uit. In RENS – Mijn lifestyle guide neemt Rens Kroes je mee naar haar bewuste, positieve levensstijl. Dit boek is een lifestyle guide voor mensen die meer uit zichzelf willen halen, zonder dat er restricties worden opgelegd.

Ik was eerst een beetje sceptisch. Een lifestyleguide met mind & body rituals, powerfood en tips voor een bewust leven klinkt voor mij wat zweverig. Toch trok het ook wel mijn aandacht en begon ik het boek door te bladeren. In principe maakt het niet uit waar je begint. Je kunt bij het begin beginnen, starten bij het onderwerp dat jou bezighoudt óf je kunt het boek van achter naar voor lezen.

Uiteenlopende onderwerpen

De onderwerpen zijn best uiteenlopend. Zo vind je er onder andere een hoofdstuk over good vibes, met diy’s voor instant positivity. Verder heeft Rens het overrelax, met tips om te ontspannen en op te laden, over beauty, waar aandacht voor je lijf centraal staat. En natuurlijk een hoofdstuk over food. Ze heeft het zelfs over planet, met informatie over de voetafdruk en waar Rens je uitlegt dat een kleine verandering grote impact kan maken.

Tips, tips en nog meer tips

Maar gelukkig vindt je er ook veel tips! Bijvoorbeeld over het doorbreken van denkpatronen, to do’s voor good vibrations, methodes om slechte gedachten gedag te zeggen, tips voor boeken om te lezen op het gebied van ontspanning, meditatie, geluk en food, een uitgebreid stappenplan om je eetpatroon te veranderen - inclusief schema -, tips voor een goede lichaamshouding en zelfs een workout playlist.

Recepten

De lekkere recepten mogen natuurlijk niet ontbreken. Het zijn er niet heel veel, maar ze zijn wel lekker! Bloemkoolbrekkie, overnight chia kickstart, mac ’n sweet potato met shiitake-bacon of eierkoeken met dadelvulling. Allemaal het proberen waard

Conclusie

Mijn lifestyleguide is een mooi, puur en inspirerend boek. Een boek over meer dan alleen voeding. Rens helpt je balans te vinden, te motiveren en om goed voor jezelf te zorgen. Het is vooral een handleiding; een steuntje in de rug. Ze is ook heel open over haar eigen leven en haar jeugd, wat het erg persoonlijk en ook hartverwarmend maakt. Als je wat positiviteit kunt gebruiken, is dit boek zeker wat voor jou!

Tess
Tess