Modern Baking Recensie
Recensies

Recensie Modern Baking: Taarten, koekjes en alles daartussenin

Donna Hay is een begrip en een internationaal fenomeen op culinair gebied. Ze ontwikkelde een eigen stijl met simpele, slimme, seizoensgebonden recepten die prachtig worden gefotografeerd. Niet alleen schreef ze al 27 boeken, ook heeft ze in 2007 een prijs gewonnen als één van de 7 beste kookboekenauteurs ter wereld. Donna Hay laat met haar nieuwste boek Modern Baking weer zien dat haar naam een merk is. Een goed boek om te geven als kerstcadeau.

Smakelijke hoofdstukken

De hoofdstukken in Modern Baking zijn ingedeeld naar ingrediënten. Je hebt het hoofdstuk chocolade, karamel, toffee en koffie, suiker en specerijen, vruchten en bessen en het hoofdstuk melk en room. In de hoofdstukken per ingrediënt is zijn de recepten verdeeld in mooie, uitgebreide taarten en koekjes die een hogere moeilijkheidsgraad hebben gevolgd door quick fix (snel en simpel), en fresh & light (iets gezonder). Bij elk recept zie je ook dat de foto’s anders zijn genomen en krijgt zo een eigen identiteit.

“Ik stel me vaak voor dat chocolade een mysterieuze kracht bezit. En dat die verrijkende kracht in smeltend zachte brownies, luxe truffels of verjaardagtaarten iedereen voor wie ik bak een geluksmoment bezorgt.”

Zoet, hartig en alles daartussen

Modern Baking biedt de thuisbakker alles: van gezond bakken tot de echte bakklassiekers. Zoet, hartig en alles daartussenin. Laagdrempelige receptuur met verschillende thema’s, zoals karamel, koffie en toffee, fruit, zuivel, specerijen en chocola. Mijn lievelingsrecepten staan toch wel bij het hoofdstuk quick fix van karamel, toffee en koffie. De koffie-ijsklontjes zijn heel makkelijk te maken en vaker te gebruiken. Combineer deze koffie met de gekaramelliseerde brioche met ijs en raathoning en ik kan je ervan verzekeren dat iedereen hiervan gaat genieten.

Ultiem genieten

Modern Baking is prachtig gefotografeerd en vormgegeven. De kleuring van de pagina’s zorgen ervoor dat Modern Baking er bijna uitziet als een kunstboek. Er worden veel schaduwen gebruikt en de kwaliteit van de foto’s is erg hoog waardoor je zin krijgt om meteen de keuken in te duiken en het na te maken. Genieten is duidelijk de boodschap in dit boek.

“Warme perenmuffins, druipend van de siroop, of een fruittaart met suikerkorstje die staat af te koelen in de vensterbank: met deze ambachtelijke recepten waan je je direct in de boomgaard.”

Perfect voor bakliefhebbers

Modern Baking van Donna Hay is absoluut een dikke pil, met maar liefst 250 recepten waar je zeker van gaat watertanden. Als je dit boek aanschaft zou ik maar plaats maken op je boekenrek. Het boek ziet er prachtig uit, niet alleen de cover maar ook het binnenwerk is een lust voor het oog. Een perfect cadeautje voor onder de boom van iedere bakliefhebber.

Angelique Auteur Foto Lees Magazine
Angelique