Header happy idee 1
Header happy idee 1
Recensies

Kelly Weekers drukt je met de neus op de feiten in Happy Lifehacks 365

Kelly Weekers is naast ondernemerscoach ook schrijfster van de bestsellers Happy Life 365 en Happy Lifehacks 365. Met haar eerste boek is ze sinds kort ook de grenzen overgegaan en kunnen onze oosterburen gebruik maken van de handige tips van Weekers. Met Happy Lifehacks 365 leer je hoe je gelukkiger in het leven kan staan.

We kennen het allemaal wel. We ogen tip top in orde. Goede baan, leuk gezin, altijd happy, maar diep van binnen knaagt er iets aan ons allemaal. Wat dit is kan verschillen per persoon. De een is ontevreden met hoe hij/zij eruit zien, de ander faalt bij het behalen van zijn/haar doelen en weer een ander is algeheel ontevreden met hoe hij/zij is. Maar wat nou als blijkt dat een groot deel een kwestie is van perspectief?

Een kwestie van perspectief

Hoe gelukkig we zijn met ons leven en met de persoon die we zijn, komt voor een groot deel voort uit hoe wij hier zelf naar kijken. Dit lijkt nogal simpel en een gevalletje van dat doe je even, maar laten we hier even eerlijk en redelijk naar kijken. Natuurlijk is dat niet simpel en natuurlijk gaat een boek dit niet doen voor je. Maar wat nou als dit boek je een duwtje in de goede richting kan geven? Wat nou als dit boek je de knop kan aanwijzen welke jij zelf uiteindelijk kan omzetten?

Stop met vergelijken

Een van de grote valkuilen die ik heb ontdekt is vergelijken. Al die mooie en perfecte foto’s op social media. Het perfecte lichaam, de perfecte glimlach en het perfecte gezin. Allemaal onzin mensen. Want bedenk je eens, wie zet er nou een foto van haar bad hairday online, of een foto van het pak melk wat uit de koelkast valt, of van die krijsende peuter dag in dag uit? Juist, niemand. Besef dat mensen alleen laten zien wat zij willen dat de buitenwereld ziet.

“De perfecte balans is bullshit. Er bestaat alleen de balans die perfect werkt voor jou!”

Het begint bij jou

Ondanks dat dit een uitspraak is die je zo’n beetje in elk zelfhulpboek leest, kwam die bij mij pas echt binnen door dit boek. En of dat nou komt door het feit dat ik er wellicht nu meer voor open sta of omdat Kelly me eigenlijk met mijn neus op de feiten drukt, geen idee. Maar ik kan wel zeggen dat het werkt in dit boek. Kelly laat je inzien dat er zoveel in jezelf zit, alleen weet je het gewoon niet meer te vinden. Waarom word ik zo ellendig en humeurig wakker na weinig slaap? Omdat ik dit enkel kan zien met een negatieve lading. Ja natuurlijk is weinig slaap vreselijk, maar vaak ga ik al gelijk opsommen welke slechte gevolgen dit heeft voor mij voor de rest van de dag. Waarom? Omdat mijn glas altijd half leeg is? Wellicht, maar ik durf wel te zeggen dat ik hier zo moe van word door mezelf. Dit kost enorm veel energie. Energie die ik dolgraag anders zou willen gebruiken. Maar hoe begin je daarmee?

Stap voor Stap

Ik weet zeker dat er zoveel lezers zijn die net als ik dolgraag dingen zouden willen veranderen. Alleen weten ze gewoon niet waar ze moeten beginnen. En dat is logisch. Hoe verander je iets wat je wellicht al jaren doet? Waar begin je? Daar heb ik een antwoord op: Lees dit boek. Nee, het boek is geen wondermiddel en nee je bent niet een compleet ander persoon na het lezen van dit boek. Maar dit boek heeft mij met mijn neus op mijn eigen feiten gedrukt en heeft me geholpen een begin te maken aan de verandering. En ik zeg bewust een begin, want ook na het lezen van dit boek ben je er nog niet. Het boek biedt je tools, om te beginnen met veranderen. Het toepassen ervan is iets wat je na het lezen moet doorzetten.

You can do this

Kelly windt er geen doekjes om. Recht voor zijn raap en soms snoeihard drukt ze je met de neus op de feiten. En man, I love it. Iemand die je even je eigen realiteit voorhoudt en er geen doekjes om windt. Met behulp van dit boek kan iedereen een stap zetten naar meer geluk.

Kimberley
Kimberley