Header 4 Baxter
Header 4 Baxter
Recensies

Verborgen-, Spirituele- en Literaire plekken van Sarah Baxter laten je reizen zonder uit je zetel te komen

Sara Baxter is een Britse reisjournaliste die reeds alle uithoeken van de wereld heeft bezocht. Nadat ze als redacteur werkte bij verschillende reistijdschriften, koos ze ervoor om haar eigen boeken te schrijven. In haar serie inspirerende verhalen vertelt ze over verschillende plekken in de wereld, waardoor je al lezend een wereldreis kan maken. De serie bestaat uit Verborgen-, Spirituele- en Literaire plekken.

3 boeken, 75 verhalen

In de inspirerende verhalen van Sarah Baxter worden verschillende plaatsen in de wereld uitgelicht. In deze reeks zijn (voorlopig) 3 boeken uitgebracht, waarin per boek 25 plekken bezocht worden. In Literaire plekken gaat het over plaatsen waar bekende boeken zich afspelen. In spirituele plekken neemt Sarah Baxter je mee naar plaatsen die een band hebben met godsdienst en mythologie. Verborgen plekken gaat over plaatsen die, vaak door hun ligging, moeilijk te bezichtigen zijn.

Ervaring gecombineerd met weetjes

Elke nieuwe plaats wordt ingeleid door een kort fragment waarin Sarah Baxter haar eigen ervaringen met die plek laat zien. Het zijn beschrijvingen over de geuren, kleuren, fauna en flora die daar voorkomen. Na die inleiding neemt ze de lezer mee naar de geschiedenis, mythologie of algemene informatie over de plaats in kwestie. Je komt op die manier heel wat te weten over de plekken: niet alleen feitjes die je op het internet kan opzoeken, maar ook wat voor sfeer er op zo’n plek heerst.

Koffietafelboek

Elke plaats wordt in het boek bovendien prachtig geïllustreerd, met minstens 2 grote pagina’s aan tekeningen. In Verborgen- en Literaire plekken is Amy Grimes verantwoordelijk voor de illustraties, in Spirituele plekken komen de illustraties van de hand van Harry & Zanna Goldhawk. Alleen al voor die prenten zijn de boeken de aankoop meer dan waard: naast een schat van informatie kunnen de boeken ook als koffietafelboeken hun diensten bewijzen.

Geschiedenis, literatuur, mythologie en geologie

Naast informatie over de plekken, kom je in de verschillende boeken ook meer te weten over andere onderwerpen. In Literaire plekken vertelt Sarah Baxter ook meer over de boeken, ze gaat bijvoorbeeld in op de inhoud of scènes, die zich op bepaalde plekken afspelen. Geschiedenis speelt daarentegen weer een belangrijke rol in Verborgen plekken, waarin Sarah Baxter vertelt over beschavingen en geschiedkundige gebeurtenissen. In spirituele plekken wordt de focus gelegd op verschillende mythologische verhalen en godsdiensten over de hele wereld, maar er is ook plaats voor geologie.

Lezende wereldreis

De inspirerende verhalen van Sarah Baxter bieden je al lezend een wereldreis. Je komt meer te weten over verschillende literaire-, verborgen- en spirituele plekken op de wereld en de boeken verrijken je kennis rondom onderwerpen zoals geschiedenis, literatuur, mythologie en geologie. De boeken zijn interessant en bovendien mooi om naar te kijken!