Header recensie doe het zero
Header recensie doe het zero
Recensies

Jessie en Nicky Kroon geven je echt handige handvaten met Doe het zero

Er zijn al veel boeken geschreven over duurzaamheid. Niet alleen wat er allemaal in de wereld gebeurt waarom duurzaam leven zo belangrijk is, maar ook wat je er zelf aan kunt doen. Eet minder vlees, gebruik minder plastic, enzovoorts. Maar hoe dan? Met Doe het zero van Jessie en Nicky Kroon weet je vanaf nu hoe dan.

Het klinkt altijd gemakkelijk: gebruik minder plastic. Maar in een wereld vol plastic, is dat best moeilijk. Ja, de plastic tasjes hebben we de deur gewezen en de canvas en papieren tassen zijn er voor teruggekomen. Maar kijk eens goed om je heen en zie hoeveel van de producten die wij gebruiken verpakt zitten in plastic! Vanaf nu kun je veel van die dingen zelf maken.

Het begon bij een blog

De twee meiden startten met een blog dat een behoorlijke vlucht heeft gekregen. Want vanuit daar kwam ook een winkel in Amersfoort en de voorganger van dit boek: Het zero waste project. Doe het zero is het vervolg erop en laat je zien hoe je het zo zero mogelijk kunt doen. Lukt het om volledig plastic vrij te leven? Nee, dat geven Jessie en Nicky ook toe. Maar dat wil niet zeggen dat je niet het streven moet hebben.

Doe het zero, doe het zelf

In veel boeken ontbreken de praktische zaken. Je wilt wel je eigen shampoo maken, zodat je niet maandelijks die flessen moet aanschaffen. Maar hoe dan? Dit boek is een receptenboek van keuken tot badkamer. Laten we bij de keuken beginnen. Dankzij dit boek hoef je geen zakken borrelnoten meer te kopen en zelfs chocoladerepen kunnen in het schap blijven liggen. Want met ingrediënten die niet moeilijk te verkrijgen zijn (of je hebt ze vaak al in de kast) kun je dit nu zelf maken. Die lekkere dingen kun je dus gewoon blijven eten.

De badkamer in

Eten zelf maken doe je natuurlijk elke dag wel, maar ook je tandpasta? Dat voelt misschien een beetje spannend, maar de Kroon-meiden bewijzen dat het kan. Doe het zero betekent niet dat je op luxe hoeft in te leveren en daarom hebben ze ook recepten over het zelf maken van bijvoorbeeld een scrub, massageolie en parfum. Hoe leuk om te zeggen dat dit een parfum van jezelf is?!

Doe het cadeau

Doe het zero is echt wel een aanrader. Zelfs als je niet volledig plasticvrij wil leven. Er zitten hele leuke recepten in het boek om zelf te maken, maar die ook perfect als cadeautje kunnen dienen.