Header Onderuitgehaald Loes 103
Recensies

Onderuitgehaald: "Met deze psychologische thriller overtreft Loes den Hollander zichzelf weer.”

De in Noord-Holland woonachtige Loes den Hollander schrijft al jaren literaire thrillers. Ze staat hoog in de ranglijst voor dit genre en zeker niet onverdienstelijk. Kun jij je een boekhandel voorstellen zonder een boek van Loes den Hollander? Ik niet. Onderuitgehaald is de 23e thriller van Loes, maar het eerste boek dat verschijnt onder een andere uitgeverij. Was Loes jarenlang aangesloten bij Karakter Uitgevers, nu zit ze bij The Crime Compagnie: een uitgever die met Loes den Hollander een bestsellerauteur in zijn stal heeft.

De boeken van Loes hebben een herkenbare stijl, je kunt je heerlijk laten meeslepen door het thrillerbrein van de schrijfster. Haar boeken hebben meestal een sterke inleiding met net de juiste triggers, waardoor je gelijk nieuwsgierig bent naar de toedracht en de plot.

Noodlottig ongeval

Freddie, de stiefmoeder van Sigrid en Wieke, kwam zeven jaar geleden om het leven door een noodlottig ongeval. Ze maken de afspraak te zwijgen over de ware toedracht van het ongeluk. Alleen de aanwezigen van dat moment weten wat er is gebeurd. Kan een manuscript hier verandering in brengen? Fictie of Non-Fictie?

Pakkend vanaf het begin

Onderuitgehaald begint met een proloog die je gelijk het verhaal intrekt. Door de pakkende manier is wegleggen al snel geen optie meer. Onderuitgehaald heeft een mysterieus, zweverig tintje, wat het boek onderscheidend maakt in dit genre. Het lijkt wel of Loes een andere weg is ingeslagen; dit boek heeft een andere toon en opbouw vergeleken met haar eerdere thrillers. De proloog is zeker net zo pakkend, maar het ademt een andere sfeer uit, wellicht door het zweverige tintje. Je blijft langer in onwetendheid en het bevat meer mysterie.

Sterke psychologische thriller

Onderuitgehaald bevat een aantal zeer interessante personages. Loes den Hollander heeft hen overtuigend en levensecht neer gezet, zodat het zomaar je buurman of buurvrouw zou kunnen zijn. Hierdoor kun je je als lezer heel makkelijk inleven, en word je flink achterdochtig bij verschillende personages naarmate het verhaal vordert. De spanning en de intriges die steeds verder oplopen in het verhaal maken het boek tot een sterke psychologische thriller.

Loes houdt je in haar pengreep

Op bepaalde scenes in het boek ligt zeker geen schroom. De details en de woorden zijn zoals ze zijn, er worden geen doekjes om gewonden. Dit past in het verhaal en geeft het juist de extra diepgang. Het verhaal is verdeeld in de zoektocht van Sigrid en de passages uit het manuscript, beide werken samen naar de climax en geven je naarmate het verhaal volgt meer duidelijkheid. Loes weet je van begin tot eind in haar pengreep te houden, mede door de verdachte personages waarvan zij de karakters ijzersterk heeft neergezet. Langzaamaan bewerkt Den Hollander de lezer, ze laat je lang in het ongewisse tot het verrassende plot.

Onderuitgehaald is het lezen waard

In Onderuitgehaald lijkt niemand te vertrouwen, vanaf de eerste pagina blijf je tot het eind gretig. Een nieuwe uitgever lijkt een nieuwe weg, Loes den Hollander overtreft zichzelf weer. Deze psychologische thriller verdient het om gelezen te worden. Maar wees gewaarschuwd, eenmaal begonnen dan moet hij uit.