Zondag Header

Recensie Zondag: De beste recepten voor de perfecte zondag

Zondag. Een dag om heerlijk uit te slapen, in je pyjama voor de televisie te zitten, een mooie wandeling te maken met de hond, lekker uit te rusten óf uitgebreid de tijd nemen om de keuken in te duiken. In Zondag delen Mireille en Arno van Elst hun beste recepten voor de perfecte zondag.

Druk, druk, druk

Veel mensen vliegen gejaagd de week door. Vroeg opstaan, kinderen naar school brengen, werken, kinderen weer ophalen, de was doen, schoonmaken, sporten, koken, et cetera. Iedereen is druk. Tijd om te lekker koken en samen te eten nemen we eigenlijk maar weinig. Maar op zondag doen we dat anders. We zetten geen wekker, slapen tot we vanzelf wakker worden, nemen uitgebreid de tijd om te ontbijten en doen lekker de hele dag waar we zin in hebben.

Zondagochtend

Van lang uitslapen en koffie drinken, tot de krant lezen en lekker uitgebreid ontbijten. In dit hoofdstuk vind je recepten die jij (samen met je kinderen) kunt maken. Van vruchtencrumble tot kaneelrolletjes met blauwe bessen en van Iers stroopbrood tot wentelteefjes met fruit.

Zondagmiddag

In de middag spreken we vaak af met familie of vrienden. Samen lunchen, bij elkaar op de koffie of borrelen bij de open haard. In dit hoofdstuk vind je recepten zoals gemarineerde artisjokken, labneh met amandelen & geroosterd karwijzaad en madeleines met aardbeien, rozemarijn & witte chocolade.

Zondagavond

Een gezellige zondagmiddagborrel met vrienden loopt vaak over in een gezamenlijk diner. De recepten in dit hoofdstuk kun je gewoon in de keuken bereiden óf buiten koken. Denk hierbij aan gamba’s in pernod, chili-zalm met ahornsiroop en gnocchi al forno met salie, fontina & parmezaan.

Conclusie

Dit boek ziet er echt prachtig uitziet. De omslag is mooi, de foto’s en de kleuren zijn prachtig, en de gerechten zien er ook heerlijk uit! Dit boek staat vol makkelijk te begrijpen recepten, zonder op calorieën te letten (dat mag op zondag). De recepten zijn speciaal bedoeld voor lange, luie zondagen waarop we ons opladen, tijd doorbrengen met vrienden en familie, maar vooral groots genieten. En je kunt de recepten natuurlijk ook weleens op zaterdag maken, mag best!

Tess
Tess