Header aap noot lief
Header aap noot lief
Recensies

Aap noot lief van Chariva is een inspirerend boek met versjes en wijsheden waar je wat van kan leren

In Aap noot lief van Chariva lees je versjes en wijsheden die je kunnen inspireren en die je helpen om wat aardiger voor jezelf en voor anderen te zijn. Chariva geeft haar eigen wijze levenslessen door middel van dit boek door aan jou, aan de lezer van dit boek. Dit boekje is leuk voor jezelf, maar is ook heel erg leuk om cadeau te geven aan iemand die je lief hebt of waarvan je vindt dat die wel wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken.

Van binnen en van buiten mooi

Aap noot lief van Chariva is niet alleen aan de buitenkant heel erg mooi, maar is van binnen ook heel erg mooi vormgegeven. Voor diegenen die opgegroeid zijn met het ouderwetse leesplankje kan het zijn dat ze onbewust iets anders zeggen na 'noot' omdat het er zo ingebakken zit. Dat ligt zeker niet aan de auteur, maar aan de lezer omdat die het zo geleerd heeft. Dit boekje staat boordevol schitterende tekeningen met bijpassende versjes en wijsheden. Het zijn levenslessen van de auteur die ze doorgeeft aan de lezer. Vooral voor diegenen die heel erg onzeker zijn, kunnen de versjes en de wijsheden een mooie opsteker zijn, je zelfvertrouwen geven. Je leert daardoor meer van jezelf te houden, naar jezelf te luisteren, pas op de plaats te nemen en jezelf te zijn zonder dat je je hoeft te schamen. Ze laat je anders naar jezelf kijken en dat er niet veel voor nodig is om jezelf mooi te vinden. Je leert niet alleen naar jezelf te kijken, maar ook naar anderen zoals bijvoorbeeld als je je ergert aan anderen, wat je dan kan doen.

"Vanaf het moment dat je gaat houden van je onvolkomenheden, zal de rest van de wereld dat ook doen."

Een spiegel voorhouden

Chariva weet in Aap noot lief heel goed een spiegel aan de lezer voor te houden. Ze geeft niet alleen algemene wijsheden, maar ook haar persoonlijke ervaringen, ze geeft zichzelf een klein beetje bloot. Soms gebruikt ze metaforen zoals bijvoorbeeld regen, gras en mest. Ze legt in een paar zinnen uit wat ze daarmee bedoelt. De versjes en de wijsheden zijn op een luchtige manier geschreven en niet ellenlang, maar beknopt. Daardoor leest het boek vlot weg. Mocht je (weer) een onzeker moment hebben, dan kan je een versje of een wijsheid terug lezen om jezelf op te peppen en jezelf zelfvertrouwen te geven.

Inspirerend

Aap noot lief van Chariva is een heel erg inspirerend boek waar je wat van kan leren. De versjes en wijsheden geven je zelfvertrouwen en leren je anderen lief te hebben.

Annekevandijken 20211
Anneke