Prins
Prins
Recensies

Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins van Tiny Fisscher is een klassieker speciaal aangepast voor kinderen

De oorspronkelijke klassieker 'Le Petit Prince' van Antoine de Saint-Exupéry is speciaal door Tiny Fisscher omgevormd tot een mooi verhaal voor kinderen. Aangevuld met kleurrijke prenten van Mark Janssen en je hebt een compleet prentenboek in handen wat net zo mooi is als het oorspronkelijke verhaal. De meeste elementen zijn weergegeven zoals het origineel het bedoeld heeft. Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins is een verhaal vol levenslessen die subtiel door de tekst verweven zitten.

De verteller van dit boek is een piloot, die gestrand is in de Sahara met zijn vliegtuig. Daar ontmoet hij de kleine prins. Acht dagen lang is de piloot bezig zijn vliegtuig te repareren en het prinsje blijft al die tijd bij hem. Langzaamaan worden de twee vrienden en begint het prinsje zijn verhaal te vertellen. De kleine prins woont ergens op een piepkleine planeet waar hij zorgt voor drie vulkanen en een ijdele bloem. Op een dag gaat hij op reis, hij komt langs zeven planeten waar hij stuk voor stuk de wonderlijkste mensen ontmoet. De laatste planeet die hij bezoekt is onze aarde. Hij mist zijn eigen planeet steeds meer en het water is op, dus moeten ze op zoek naar een bron.

Origineel op een kindvriendelijke manier

De kleine prins is van oorsprong een Franse klassieker voor volwassenen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze versie vele malen mooier, ontroerender en hoopvoller vind. Ontzettend knap hoe Tiny Fisscher zo dicht bij het origineel is gebleven en het toch op zo’n mooie kindvriendelijke manier heeft kunnen herschrijven. Ondanks dat ze bepaalde details veranderd heeft, zoals bijvoorbeeld de dronkaard die in dit verhaal een slaapkop is, blijft de gehele originele boodschap bestaan. Het is een boek vol wijze levenslessen die heel subtiel tussen de regels te lezen zijn. Iedereen kan uit dit verhaal halen waar ze zelf iets aan hebben, dat is misschien nog wel het mooiste van allemaal.

“En dit is mijn geheim, een heel simpel geheim, eigenlijk: met je ogen zie je lang niet alles, alleen met je hart kun je écht goed zien”

Pluspunten voor de illustraties

De illustraties van Mark Janssen zijn echt wel een grote toevoeging aan dit boek. De illustraties versterken de tekst enorm. Door de mooie kleurrijke illustraties geeft hij de kinderen een beeld bij de tekst en kunnen ze zich gemakkelijker inleven in het verhaal. De illustraties zitten vol met details en geven het verhaal ook wat meer vrolijkheid mee. Het is en blijft een beetje een ontroerend en aangrijpend verhaal, maar het is ook hoopvol en vol prachtige boodschappen die poëtisch verpakt zijn. Mark Janssen laat dat alles op een hele toffe manier terugkomen in zijn illustraties.

Klassieker in eigentijds kinderjasje

Kortom, Het wonderbaarlijke verhaal van de kleine prins is een klassieker in een eigentijds kinderjasje. De inhoud is grotendeels zoals het origineel alleen op een gemakkelijkere manier vertelt. Tiny Fischer en Mark Janssen hebben hier samen een prachtig en sterk kinderboek neergezet. Het is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar. Absoluut een aanrader!