Header witcher 2
Header witcher 2
Recensies

Andrzej Sapkowski opent met De Laatste Wens een deur naar een hele nieuwe magische wereld

Het zal de fantasy-liefhebbers niet ontgaan zijn. Netflix heeft voor de fans van Game of Thrones een nieuwe serie klaarstaan: The Witcher. De serie is gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Andrzej Sapkowski. Wij als echte boekenliefhebbers willen die maar al te graag lezen, en we beginnen bij: De Laatste Wens.

De Laatste wens is het eerste deel van deze boekenreeks. Het is een collectie korte verhalen vol magie en monsters. Met zijn witte haar, cynische houding en gebrek aan autoriteit valt Geralt van Rivia erg op. Maar naast zijn uiterlijk, is er nog iets heel bijzonders aan hem. Geralt is een hekser, iemand met magische krachten die van hem een echte vechter en genadeloze huurmoordenaar maken. Zijn doelwit is altijd hetzelfde: monsters.

Een nieuwe wereld vol magie en monsters

Het is een collectie korte verhalen vol magie en monsters. Dat maakt dat de chronologie van het boek niet altijd even logisch is, maar dat is voor de lezer niet storend. In het begin kan dat zeker even zoeken zijn, maar als je de draad eenmaal te pakken hebt, wil je dit boek ook niet meer wegleggen. Andrzej Sapkowski heeft met zijn boekenserie bovenal een origineel verhaal neergezet. Het is geen verhaal als elk andere. Deze auteur heeft een hele nieuwe wereld in zijn hoofd gecreëerd en wij zijn gelukkig genoeg om daar een glimp van op te vangen.

‘’De duivel begon te mekkeren en spuugde hem recht in zijn ogen, op een manier die een overmatig kwijlende kameel niet zou misstaan.’’

Mysterie in bewoording

Naast het feit dat het boek niet als een roman wegleest, heeft Sapkowski een echte eigen schrijfstijl. Er is geen sprake van simpele bewoordingen en situaties kunnen erg mysterieus geschetst worden door de woordkeuze van de auteur. Toch brengt dat ook een bepaalde sfeer met zich mee dat past binnen het verhaal. De spreektaal die is aangemeten aan de personages is de kers op de taart.

Het Zwaard der Voorzienigheid

De afwisselende karakters, schrijfstijl en chronologie van het boek houden de lezer scherp. Met De Laatste Wens stap je in een wereld vol elven, draken en magie zoals je die nog niet eerder bent tegengekomen. Een verhaal dat zeker de moeite waard is om te lezen. Op naar deel twee: Het Zwaard der Voorzienigheid.

Pics Art 09 05 02 58 44
Esmee Hendriks