Header ps i love you club
Header ps i love you club
Recensies

De P.S. I Love You Club van Cecelia Ahern lees je met een brok in je keel

In 2004 debuteerde auteur Cecelia Ahern met haar feelgood roman P.S. I love you. Een prachtige roman over Holly Kennedy, een weduwe, die elke maand mooie en bemoedigende brieven van haar overleden man ontvangt, die haar helpen het verdriet te verwerken en haar leven weer op te pakken. Vijftien jaar later is het vervolg op dit boek verschenen: De P.S. I Love You Club.

Brieven

Holly Kennedy is zeven jaar verder en heeft inmiddels haar leven weer helemaal op de rit en een nieuwe liefde gevonden. Door een podcast interview, waarin ze vertelt over de brieven die ze destijds van haar overleden man ontving, worden mensen geraakt door wat hij voor Holly deed. Holly wordt door een groepje terminaal zieke mensen gevraagd, de P.S. I love you club, of zij hen wil helpen om iets vergelijkbaars voor hun dierbaren achter te laten. In eerste instantie vindt Holly het lastig, omdat ze weer geconfronteerd wordt met haar verdriet en ook zorgt het voor spanningen in haar relatie. Maar aan de andere kant wil Holly deze zieke mensen helpen, omdat ze weet hoe waardevol het is om herinneringen of brieven van je overleden geliefde te ontvangen.

Vervolg op bestseller P.S. I love you

Het voorgaande boek, P.S. I love you, was een echte bestseller en is ook verfilmd met Hilary Swank en Gerard Butler in de hoofdrol. Voor het complete verhaal en de juiste context is het eigenlijk wel een vereiste dat je ook dit eerste deel hebt gelezen. Dit geeft namelijk een duidelijke achtergrond voor dit tweede deel en zorgt ervoor dat je alle verwijzingen naar het verleden snapt.

Cecelia Ahern

De schrijfstijl van auteur Cecelia Ahern is zeer toegankelijk, waardoor deze roman heerlijk leest. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Holly, waardoor je haar gedachten kent en met haar mee kunt leven. Je merkt haar twijfel over de P.S. I love you club, maar aan de andere kant ook de liefde die ze voelt voor dit project, waardoor ze toch mee wil werken. Ze probeert een goede balans te vinden tussen haar privéleven en de tijd die ze investeert in het helpen van anderen. P.S. I love you zorgde al voor veel tranen, maar ook in dit tweede deel wordt je geconfronteerd met hartverscheurende verhalen, zoals mensen die op jonge leeftijd ernstig ziek zijn en overlijden. Zo is er een jonge, alleenstaande tienermoeder die weet dat ze zal sterven en haar éénjarige dochter goed wil achterlaten. Deze schrijnende verhalen zorgen voor een brok in je keel en tranen in je ogen tijdens het lezen. Gelukkig is het een feelgood roman en worden de verhaallijnen allemaal met een goed gevoel afgesloten.

Feelgood

Na vijftien jaar is Cecelia Ahern met een vervolg gekomen op haar debuutroman. Ik ben zeer benieuwd of we nog een derde deel kunnen verwachten of dat het hierbij blijft. In P.S. I love you is de auteur er weer in geslaagd de lezer een brok in de keel te bezorgen en prachtige feelgood te schrijven!