Zeven Zussen Maan Header
Recensies

De zeven zussen - Maan: Lucinda Riley laat het verhaal schitteren

Als lezer verlies je jezelf helemaal in de verhalen van Lucinda Riley, haar krachtig neergezette verhaallijn, de beeldende schrijfstijl, maar vooral de sublieme combinatie tussen de afkomst van de zussen en het heden maken deze boeken tot must reads.

De kracht van Lucinda Riley

De boeken van de in Ierland geboren Lucinda Riley zijn een hype in Nederland. Er wordt smachtend uitgekeken naar een volgend deel en vliegen dan de winkels uit. Wat is de kracht van Lucinda Riley? De combinatie tussen het heden en verleden, de romantische insteek, de beeldende schrijfstijl, of gewoon het verhaal? Zeven zussen, ieder met hun eigen verhaal en hun eigen zoektocht naar hun afkomst. In Maan reizen we af met Tiggy D’Apliése naar Schotland en Spanje.

“Ik deed het licht uit en bleef een tijdje liggen nadenken over vroeger. Hoe mijn zusjes me altijd plaagden omdat ik het zweverige, gevoelige typje van de familie was. Ik kon het ze niet echt kwalijk nemen, want toen ik klein was had ik zelf niet door dat ik ‘anders’ was, dus ik vertelde ze gewoon wat ik had gezien of gevoeld”

Het verhaal van Tiggy

Zoals we gewend zijn van Lucinda Riley, beschrijft zij ook in Maan de omgeving met passie en emotie. Gedetailleerd, uiterst beeldend en bijna tastbaar. We reizen terug naar 1912 Sacromonte, Granada, Spanje. Daar begint het verhaal van Tiggy. Tiggy, de dochter met de helende handen, geeft een mysterieus sfeertje aan Maan. Haar Gitano-roots (zigeuner roots) hebben een zweverige lading, welke Riley weer op een onovertroffen manier neer weet te zetten. De zoektocht van Tiggy is avontuurlijk en geeft een heel duidelijk beeld van het leven van de Gitano`s in de vorige eeuw. Hun gevecht tegen de vooroordelen, de Payo`s, en het verschil tussen arm en rijk worden door Riley helder belicht.

“Ik had sindsdien geleerd mijn mond te houden wanneer ik dingen ‘wist’. Zoals ik ook wist dat Pa Salt niet dood was”

Alles sluit op elkaar aan

Ook in Maan lopen heden en verleden door elkaar heen. Riley weet hier een juiste verdeling in te maken. De verhelderende hoofdstukken uit het verleden worden op een passend moment afgebroken voor een reis naar het heden, waarin Tiggy worstelt met haar gevoelens en haar afkomst. Dit is de kracht van de zeven zussen serie. Elke zus komt uit een ander werelddeel en Lucinda Riley weet dit werelddeel zo overtuigend te beschrijven dat alles op elkaar aansluit. De geschiedenis, de afkomst van de zus en zelfs jij als lezer past daar precies tussen, als het ontbrekende puzzelstukje dat de puzzel compleet maakt.

Nagenieten

Maan weet mij te veroveren. Lucinda Riley laat het verhaal schitteren. Haar warmte voor de karakters en de intrigerende zoektocht naar Tiggy haar afkomst maken er een krachtig verhaal van. Eenmaal gevangen door Lucinda Riley haar schrijfkracht ben je verloren en wil je alles lezen. In het laatste hoofdstuk laat Lucinda Riley je kennismaken met Electra, de zesde zus en het volgende boek in de Zeven zussen reeks dat eind 2019 verschijnt. We moeten nog even geduld hebben dus, maar gelukkig kunnen we nog nagenieten van de eerste vijf delen!

Moon
Moon