Piloot
Piloot
Recensies

Kleurrijke hoogvlieger Piloot met de vijf strepen van Storyteller Hans Nordsiek

Piloot met de vijf strepen is een prachtig vormgegeven kinderboek dat is geschreven door Hans Nordsiek - ook wel The Storyteller. Hans Nordsiek is piloot geweest bij KLM en momenteel druk als verhalenverteller. In zijn boek neemt hij kinderen mee in de vliegtuigwereld. Hans droomde ervan om piloot te worden en dat is gelukt. Zijn boek inspireert kinderen dat dromen er zijn om ze waar te maken.

Dit kinderboek bevat vijftien grappige, leerzame en soms ontroerende verhalen. Hans Nordsiek vertelt in deze verhalen hoe hij er als kleine jongen van droomde om piloot te worden en hij er alles aan heeft gedaan om deze waar te maken. De vertellingen gaan over de weg die hij heeft belopen en over de vliegtuigavonturen die hij zelf beleefd heeft, zoals vliegen onder heftige weersomstandigheden met zijn tweedekker “Old Crow” uit de Tweede Wereldoorlog en een landing op een vliegveld waar hij absoluut niet mocht komen.

Verhalenverteller Hans Nordsiek

In alle verhalen proef je de liefde en passie van Hans Nordsiek voor vliegtuigen en zijn drive om hierover te vertellen. Hier en daar heeft de auteur iets te veel informatie in de verhalen willen stoppen, waardoor de verhalen minder goed te volgen zijn. Daardoor is het boek meer geschikt voor wat oudere kinderen vanaf ongeveer een jaar of acht.

In zijn boek geeft de auteur ook lessen mee die in een andere lay-out staan weergegeven en daardoor extra opvallen. Elk verhaal bevat een wijsheid of vraag die je aan het denken zet of je aanmoedigt, zoals: “Als ik dat kan, dan kun jij het ook!”.

Prachtige luchten

De presentatie van het boek is prachtig. Het begint met een opvallende en aantrekkelijke cover, maar ook de lay-out en illustraties van de hand van Jan Liefferink zijn fantastisch! Vooral het kleurgebruik van de illustrator springt in het oog. Bij ieder verhaal zie je een lucht met een andere kleurstelling, zoals een strakblauwe lucht of een paarsrode lucht tijdens de ondergaande zon. De illustraties zijn gedetailleerd en speels waardoor dit kinderboek een genot is om door te lezen en te bladeren.

Interactief dankzij de app

Dankzij de app van Dutch rose komt Piloot met de vijf strepen echt tot leven. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de verhalen aan je voor te laten lezen door de auteur, waarbij je zelf de verhalen op je telefoon of tablet kunt volgen. Verder zijn er op de app tien spannende vliegtuigvideo’s te vinden, zodat je helemaal op kunt gaan in de vliegtuigwereld. Daarnaast is het mogelijk om met de app de vliegtuigen te zoeken en op te speuren. Deze interactieve toevoeging maakt dit boek extra interessant. Het voegt echt iets toe aan het leesplezier!

Durven dromen

De vormgeving van het boek Piloot met de vijf strepen is prachtig en dat maakt dit boek zeer aansprekend. Het is een interessant en inspirerend boek voor vliegtuigfans, jong en oud, maar eigenlijk is dit boek een aanrader voor alle dromers. Hans Nordsiek is een echte storyteller en laat zien dat dromen er zijn om ze te realiseren.