Header recensie het winkeltje in cockleberry bay
Header recensie het winkeltje in cockleberry bay
Recensies

Het winkeltje in Cockleberry Bay van Nicola May is een luchtig feelgoodverhaal om lekker mee te ontspannen

Het winkeltje in Cockleberry Bay is het eerste deel van de Cockleberry Bay Serie. Nicola May heeft een heerlijk feelgood verhaal neergezet over de hoofdpersoon Rosa Larkin. Als ze een vervallen winkeltje erft in een rustig dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat de winkel niet verkocht mag worden. Ze mag hem alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon.

De cover straalt een hoop vrolijkheid uit. Het doet direct denken aan 'zomer' en 'vakantie'. Het verhaal speelt zich echter grotendeels af in de winter. Wat dat betreft is de voorkant dus wat misleidend.

Hoofdpersoon Rosa is een grappig en losbandig type. In de loop van het verhaal maakt zij het één en ander mee, maar het meeste blijft geloofwaardig. Het plot is niet ingewikkeld en het hele verhaal is makkelijk te lezen. Het is niet spannend, maar toch wil je weten wat Rosa nú weer gaat meemaken, en dat is een belangrijke trigger om door te lezen. Het vleugje mysterie wat Nicola May in het verhaal verwerkt heeft omtrent de mysterieuze brieven, is een verrassend element wat het verhaal iets extra's geeft.

Tikkeltje ongeloofwaardig

De schrijfstijl van May is simpel en vlot. Geen moeilijke woorden of te lange zinnen leiden je af van het verhaal. Er wordt een alwetende verteller gehanteerd en de hoofdstukken zelf zijn vrij kort. Wat wel opvallend is aan het verhaal, is dat er in het kleine dorpje wel erg veel mensen vreemdgaan en dat er zich wel erg veel ongewenste zwangerschappen voordoen. Wellicht een tikkeltje ongeloofwaardig.

Het winkeltje in Cockleberry Bay is een luchtig feelgoodverhaal om lekker mee te ontspannen. Ondanks het winterse decor, toch ideaal voor in de zomer. Je kunt Rosa verder volgen in deel 2: Ik zie je in Cockleberry Bay en in deel 3: Een nieuwe kans in Cockleberry Bay.