Header recensie tot aan de zon en terug jill mansell
Header recensie tot aan de zon en terug jill mansell
Recensies

Tot aan de zon en terug van Jill Mansell is met roze pagina’s super girly

De omslag ziet er even zomers uit als altijd, maar ditmaal zijn de pagina’s anders. Waar Heerlijk duurt het langst al bloemen aan de zijkant had, kleuren de pagina’s nu niet wit maar roze! Dat verandert uiteraard niets aan het verhaal, maar geeft Tot aan de zon en terug een lekkere girly-touch. Precies wat de boeken van Jill Mansell horen uit te stralen.

En girly zoals altijd is dit boek ook weer van de Britse auteur. Het staat bomvol liefde, mensen die niet zeggen wat ze moeten zeggen, misgelopen kansen, geheimen en natuurlijk een heerlijk happy end.

Oude liefde roest niet

Het verhaal gaat over Didi. Ze is gelukkig, verloofd met een knappe vent en runt succesvol het hotel van haar ouders. Alles lijkt haar voor de wind te gaan. Maar dan opeens staat haar oude liefde Shay voor haar neus. En dan blijken er bepaalde gevoelens toch niet helemaal verdwenen te zijn. Dertien jaar geleden vertrok Shay Mason na een groot schandaal waar hij mogelijk onderdeel van was en het hotel de dupe.

Te veel verhalen

Het verhaal gaat dit keer niet alleen over Didi en Shay. Er spelen zich ook verhaallijnen af rondom Didi’s beste vriendin Layla en haar liefdesleven, en diens moeder Rosa. In de vorige boeken van Mansell lag er meer focus op het hoofdpersonage en dat bracht meer rust in het boek dan nu het geval is met Tot aan de zon en terug. Omdat personages korter besproken worden, mist er soms wat verdieping en raak je ook nog minder gehecht aan ze. En dat is toch wel waar de boeken van de bekende chicklit schrijfster om bekend staan.

Lekkere weglezer

Toch blijft Jill Mansell doen wat ze moet doen. Het is een boek dat lekker makkelijk wegleest. Je weet – als je van de auteur en dit genre houdt – van te voren dat je toch wel geniet van het boek. Misschien bij tijd en wijlen een beetje voorspelbaar en voel je bepaalde romances op mijlen ver al ontstaan (terwijl de personages zelf van niets weten), de boeken van Jill zijn gewoon lekker om te lezen. Op het strand, thuis op de bank of in de tuin, tijdens een rit in de trein, of tot aan de zon en terug.

Zin om meer te lezen over Jill Mansell? Wij mochten haar interviewen over haar boek Ik wil met je mee. Je leest meer over de onderlinge concurrentie binnen het genre chicklit, waar ze na al die boeken haar inspiratie vandaan haalt en de veranderingen door de jaren heen.