Header recensie winter in de kleine bakkerij
Header recensie winter in de kleine bakkerij
Recensies

Winter in de kleine bakkerij van Jenny Colgan zorgt ervoor dat je alvast in een kerststemming komt

Schrijfster Jenny Colgan bracht het laatste deel in De kleine bakkerij boekenreeks uit. In Winter in de kleine bakkerij neemt ze je voor de laatste keer mee naar het dorpje Mount Polbearne en je stapt wederom in het leven van de hardwerkende bakster Polly Waterford.

Het is winter in het dorpje Mount Polbearne en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar het leven gaat niet altijd volgens plan. Kerensa, de beste vriendin van Polly, vertrouwt de bakster een groot geheim toe dat niet alleen het leven van Kerensa en Polly drastisch kan veranderen, maar ook van Huckle. Het leven van Polly wordt in een korte tijd meerdere keren op de kop gezet. Niet alleen krijgt ze een belangrijk geheim te horen, maar keert een bekend gezicht uit het verleden weer terug. Gaat het Polly ondanks alle vreemde gebeurtenissen toch lukken om een geweldig kerstfeest te vieren?

Eerdere delen

Winter in de kleine bakkerij is dan wel het laatste deel in de boekenreeks, maar is het eerste boek dat ik heb gelezen van schrijfster Jenny Colgan. Vaak is het bij boekenreeksen zo dat je de eerdere delen moet hebben gelezen voordat je aan het laatste boek kan beginnen. Colgan zorgde er met een samenvatting voor dat wanneer dit niet het geval is je met een gerust hart kan beginnen aan deze roman.

Kerstgevoel

Het verhaal zorgt ervoor dat je als lezer helemaal in de kerstsfeer komt. Je ziet het als het ware voor je als een echte kerstfilm; een klein dorpje waar iedereen elkaar kent, waar een heuse kerstmarkt wordt georganiseerd en het natuurlijk sneeuwt tijdens de kerst. Door deze fijne schrijfstijl vlieg je door het verhaal en heb je het boek binnen no time uit.

Zelf aan de slag

Colgan neemt je niet alleen mee in het leven van Polly, maar ze laat je ook kennismaken met de gerechten uit het boek. Op de laatste pagina’s van het boek vind je namelijk verschillende recepten van gerechten die in het verhaal aan bod komen. Wat is nou leuker dan zelf aan de slag te kunnen gaan, met de gerechten waar je over hebt gelezen en gefantaseerd. Maak bijvoorbeeld de lekkerste chocolademelk die er is of ga aan de slag met het gerecht galette des rois.

86491059 629476980943735 401905988539514880 n
Hilde Schipper