Slimzonderheader
Recensies

Slim zonder pakjes & zakjes: "Handig kookboek voor mensen die optimaal gebruik willen maken van wat je in huis hebt"

Slim zonder pakjes & zakjes volgens ‘de methode Koken met Karin’ betekent elke dag gevarieerd en lekker eten, optimaal gebruikmaken van wat je in huis hebt, efficiënt boodschappen doen en niks weggooien.

Heel wat vragen
Sinds kort woon ik op mezelf en dat leverde heel wat vragen op omtrent koken. Hoe kook ik simpel maar toch gezond? Hoe eet ik gevarieerd? Wat moet ik met al die groenten? En hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet iedere keer restjes overhoud waarvan ik niet weet wat ik ermee moet?

Ik kreeg het boek Slim zonder pakjes & zakjes en besloot ermee aan de slag te gaan om te kijken of ik antwoord zou krijgen op mijn vragen.

Geen boodschappen hoeven doen
Toen ik voor het eerst door het boek bladerde op zoek naar een recept om die avond te maken, kwam ik uit bij de Auberginepasta al forno. Tot mijn verbazing had ik bijna alle ingrediënten al in huis: penne, aubergine, mozzarella, tomatenblokjes, ui, knoflook, basilicum, olijfolie, zout en peper, alleen geen kappertjes en chilivlokken, maar het kan ook prima zonder of met iets anders. Zo hoefde ik dus niet weer naar de winkel om boodschappen te doen. Dat bespaart tijd en geld!

Antwoord op mijn vragen
Inmiddels heb ik een aantal recepten geprobeerd en kan ik zeggen dat ik antwoord heb gekregen op mijn vragen. De recepten zijn simpel te maken, zien er heerlijk uit, smaken goed en zijn ook nog eens gezond, duurzaam en gevarieerd. En de restjes komen ook iedere keer weer van pas.

Tips
In het kookboek staan ook heel wat tips waar je veel mee kan. Bijvoorbeeld met betrekking tot het maken van een boodschappenlijstje, op de datum letten van voedsel en vooruit denken. Superhandig voor iemand die net op zichzelf woont, weinig tijd heeft of geld wil besparen.

Allerlei suggesties
Bij dit boek hoef je je niet aan een vast recept te houden, er worden juist allerlei suggesties gegeven voor wat je nog meer zou kunnen doen. Het stimuleert je om vaker in je eigen keuken rond te kijken: Wat heb je en wat kun je ermee?

Tess
Tess