Header recensie daglicht
Header recensie daglicht
Recensies

Baldacci op zijn best, wat een trekkende thriller met een sensitief randje, een dikke aanrader

Het verleden heeft FBI-agente Atlee Pine niet met zijde handschoentjes aangepakt, bijna was zij vermoord toen haar tweelingzusje Mercy werd ontvoerd. Zes jaar waren de meisjes toen hen dit overkwam en nog altijd is Atlee opzoek naar antwoorden. Haar werk als FBI- agent hangt door haar gedrevenheid in de zoektocht naar haar zus zelfs aan een zijde draadje. Pine reist af naar Trenton nadat zij een opening ontdekt in haar onderzoek. Kan Atlee na dertig jaar de antwoorden vinden in New Jersey of blijft haar zus onvindbaar en zal Pine haar baan vaarwel moeten zeggen?

David Baldacci is toch wel een van werelds grootste thriller auteurs, maar hij schrijft ook romans en Young Adults thrillers. Samen met zijn vrouw strijd tegen analfabetisme. De Amerikaanse auteur zag meerdere van zijn boeken verfilmd worden en nu komt hij met het derde deel in de Atlee Pine serie: Daglicht. Zijn de boeken van Baldacci los leesbaar of moet je zijn series opvolgde lezen, daar ga ik achter komen met Daglicht!

Sterke hoofdpersonages maken het verhaal

Baldacci heeft een snelle trekkende schrijfstijl. Actie en reactie volgen elkaar snel op en het zal de lezer geen moeite kosten het verhaal over zich heen te laten komen, toch is het wellicht een pluspunt wanneer je de eerdere twee delen hebt gelezen omdat je dan het hele verhaal van Atlee Pine kent. Van deze hoofdpersonage wil je gewoon alles weten. Baldacci zet haar intrigerend en sterk neer, een karakter waardoor je het boek ingezogen wordt.

“Het is niet alleen zo dat ik mijn werk niet kan doen als ik niet kan achterhalen wat er met Mercy is gebeurd. Nee, dan kan ik mijn leven niet leiden.”

Gevoelig randje

Met Daglicht laat Baldacci maar weer eens zien waar toe hij in staat is, de spanning loopt gestaagd op en met onverwachte plotwendingen blijf je als lezer steeds geboeid. Verrast door de wendingen die Baldacci je voorschotelt, wat een geweldige plottwisten! Baldacci houdt deze trekkende kracht vol tot het einde, menig maal zal je je achter de oren krabben, over wat er nu weer gebeurt. Met de Atlee Pine serie heeft de auteur een sterke misdaad thriller neergezet met een gevoelig randje. Atlee Pine is zeker geen dame om zonder handschoentjes aan te pakken, maar haar gevoelige kant komt goed naar voren in dit verhaal.

Kan niet wachten op het vervolg

Daglicht heeft een open einde, enigszins een beetje teleurgesteld sla ik het boek dicht, maar meteen ook ben ik getriggerd want ik wil meer van deze hoofdpersonage lezen. Deel één en twee komen op mijn lijstje en het vervolg op Daglicht mag wat mij betreft snel verschijnen want ik wil weten hoe het verder gaat. Een pageturner die je niet loslaat.

Baldacci laat weer eens zien waar toe hij in staat is, een misdaadthriller met een gevoelige rand, ook voor een vrouw heerlijk leesvoer.

Moon
Moon