Header idee 1
Header idee 1
Recensies

The Stranger van Harlan Coben: Harlan Coben heeft binge readen uitgevonden

Het is momenteel één van de best bekeken series op Netflix, The Stranger, Harlan Coben gooit sowieso hoge ogen op de populaire streamingssite. Er zijn al meerdere boeken van hem omgetoverd tot aantrekkelijke Bing-watch series. De Amerikaanse auteur Harlan Coben heeft zijn strepen in boekenland inmiddels al dik verdiend, zijn thrillers zijn wereldwijd stuk voor stuk bestsellers en hij won al meerdere prijzen voor zijn boeken.

Meesterlijke thrillerauteur

Weet jij welk geheim jouw partner met zich mee draagt? Of is jouw leven zonder geheimen? Adam Price dacht dit laatste tot er een volstrekt vreemde voor hem staat en hem confronteert met een geheim. In één klap staat zijn leven op zijn kop, maar Adam zet alles op alles om zijn gezin bij elkaar te houden. Hij heeft geen idee in welk web hij zich vanaf dat moment begeeft.

“Waartoe zijn wij bereid om ons gezin te beschermen?”

Het ultieme thriller verhaal

Dat Harlan Coben garant staat voor een sterke en goed in elkaar verweven psychologische thriller is alom bekend. Met The Stranger zet hij de lezer op scherp, het puntje van je stoel is eigenlijk nog niet spannend genoeg. Je hebt geen idee waar het heen gaat en je hebt geen idee wat de bedoelingen zijn van de vreemde, hierom alleen al is dit boek een Pageturner. Net als de serie blijf je lezen en mag dit boek zich scharen onder de Bing-Read thrillers. Het ongrijpbare karakter van dit psychologische spelletje geeft een bepaald gevoel aan het verhaal, je raakt in de ban van de vreemde, die iedereen zou kunnen zijn, en juist dit gegeven geeft dit boek de trekkende kracht. Iedereen in Cedarfield lijkt wel een geheim met zich mee te dragen, ideaal voor the stranger, die er alles aan doet om geheimen te onthullen. Het is een meesterzet dat van dit boek een serie is gemaakt.

Een sterk psychologisch leesspel

De trekkende kracht, de onderliggende spanning en vooral de geheimen maken dit verhaal. Niemand lijkt te vertrouwen en de geheimen zorgen voor spanningen in de stad, kortom alles wat een echte thriller nodig heeft. Niet alleen de serie is een aanrader ook met het boek beleef je heerlijke uren leesplezier. Harlan Coben laat weer zien dat hij beschikt over het ultieme thrillerbrein, wat een meesterlijke auteur, tot het einde aan toe weet hij je op het puntje van je stoel te houden en alsnog kan ik er geen genoeg van krijgen. Voor alle fans van een goede thriller is dit leesvoer dat je niet mag missen. The Stranger is een mustread en een mustwatch.

Moon
Moon