Header recensie wacht maar af
Header recensie wacht maar af
Recensies

Ga op zoek naar de missende ‘puzzelstukken’ in Wacht maar af van Loes den Hollander

Thrillerschrijfster Loes den Hollander heeft door de jaren heen al veel thrillers geschreven. Zo verscheen vorig jaar haar boek Toen ik dood was en nu een jaar later ligt de nieuwste thriller alweer in de winkels. Wacht maar af is het nieuwste boek dat de schrijfster op haar repertoire mag zetten.

Geheugenverlies

Wat doe je als je geheugen je in de steek laat? Franka’s leven staat compleet op de kop wanneer zij ontdekt dat er weken voorbij zijn gegaan zonder dat zij zich hier iets van herinnert. Franka ligt in het revalidatiecentrum en ontdekt dat haar moeder plots is overleden. Terwijl ze dit verlies moet verwerken en druk bezig is met haar revalidatie, neemt haar man steeds meer afstand van haar. Door de hersenbloeding is Franka feller geworden en is zij niet meer de vrouw die ze eerst was. Langzaam ontdekt Franka dat niet alle veranderingen in haar leven te maken hebben met haar hersenbloeding, maar juist komen door mensen om wie zij geeft.

Psychologisch spel

Het boek leest enorm snel weg door de korte hoofdstukken en door de spanning die door deze hoofdstukken heen zit. Loes den Hollander zorgt er met haar schrijfwijze voor dat ze een psychologisch spel speelt met haar lezers. Soms vraag je je als lezer af of het echt is wat Franka allemaal beleeft in het revalidatiecentrum of dat dit de nasleep is van haar hersenbloeding en dit blijft zo tot de laatste pagina.

Je leest niet alleen vanuit Franka haar perspectief, maar er zijn een aantal hoofdstukken die je leest vanuit een andermans perspectief. Als lezer vraag je je al snel af wie deze mysterieuze persoon is en wat is de link tussen hem/haar en Franka? De schrijfster zorgt er met deze hoofdstukken dat er nog meer spanning wordt opgebouwd in het verhaal.

Bingereaden

Soms lees je een boek waarvan je weet dat die nog wel even in je hoofd blijft zitten. Dit heb ik met Wacht maar af. Den Hollander zorgt er met dit boek voor dat ik in lange tijd weer een boek in een keer wilde uitlezen. Het verhaal hield mij bezig, zelfs wanneer ik wat anders aan het doen was. Ondanks dat de spanning pas later in het boek komt, was ik vanaf de eerste paar hoofdstukken al geboeid met het verhaal en de personages en wist ik dat dit een goede thriller zou worden. Dit is dus zeker een must read voor alle thriller liefhebbers.

86491059 629476980943735 401905988539514880 n
Hilde Schipper