Header 2
Header 2
Recensies

Wild van Harlan Coben: “Een boek dat je doet gissen naar de waarheid tot het einde”

Harlan Coben is een van de bekendste Amerikaanse thrillerschrijvers. Door de jaren heen won hij verschillende prijzen. Meerdere van zijn boeken zijn daarnaast in de afgelopen jaren verfilmd. De laatste verfilming was The Stranger (De vreemde), die momenteel op Netflix te zien is. Maar zal zijn nieuwste boek Wild ook zo'n succes worden?

In de bossen

Wild vertelt het verhaal van een jongen die dertig jaar geleden in de bossen is gevonden. De jongen werd vervolgens Wilde genoemd. Wilde houdt ervan om alleen te zijn en hij heeft moeite om zich aan te passen. Dertig jaar later verdwijnen er plots twee tieners in de bossen. Eerst een meisje dat al jaren wordt gepest en daarna volgt de populairste jongen van de school. Strafadvocate Hester Crimstein maakt zich zorgen om de twee tieners en roept de hulp van Wilde in, hij woont immers al jaren in de bossen.

Spanningsopbouw

Het boek is in drie delen opgedeeld. Door de delen heen waan je jezelf in de zoektocht naar de vermiste tieners. Wanneer je denkt te weten wat er met hen gebeurd is, neemt het verhaal weer een nieuwe wending. In het verhaal volg je niet alleen Wilde, maar ook Hester Crimstein en nog meer personages. Deze opbouw van het boek zorgt ervoor dat je het verhaal elke keer op een andere manier beleeft. Coben zorgt met de cliffhangers aan het eind van sommige hoofdstukken ervoor dat je het boek niet kan wegleggen.

De vele gezichten

Harlan Coben laat je in het verhaal kennismaken met veel verschillende personages. Hier zit wel een nadeel aan, door de vele namen raak je snel de draad kwijt. Ik heb een paar keer moeten teruglezen om erachter te komen wie, wie is en wat hun functie is in het verhaal. Desondanks zorgt het er wel voor dat je niet snel erachter komt wie de dader is en wat er met de tieners is gebeurd.

Conclusie

Wild is wederom een succesvolle thriller van Harlan Coben. De thriller laat je als je eenmaal begonnen bent, niet meer los. Je wil blijven lezen tot het einde. Je moet gewoon weten wat er is gebeurd met de twee vermiste tieners. Is het een ontvoering of zijn de tieners weggelopen van huis? Pas op de laatste bladzijde vind je de antwoorden op je vragen. Al met al is Wild een spannende thriller, die zeker het lezen waard is.

86491059 629476980943735 401905988539514880 n
Hilde Schipper