Boek Sara En Liv
Literaire non-fictie

Sara en Liv: hartverscheurend en liefdevol

Sara en Liv vertelt het autobiografische verhaal van Suzan Hilhorst over de korte levens van twee zusjes en de impact die hun dood op het gezin heeft gehad. Aan de lezers van lees.bol.com werd gevraagd om dit hartverscheurende en liefdevolle verhaal te lezen en hun mening over het boek in te sturen.

De schrijfstijl van Suzan wordt omschreven als poëtisch, mooi en echt
“Dit is niet zomaar een boek over verlies en verdriet. Auteur Suzan Hilhorst weet het verhaal op zo'n manier te brengen, dat je de gebeurtenissen beleeft door de ogen van moeder en haar kind(eren).”
“Suzan Hilhorst gebruikt prachtige woorden en zinnen om dit verhaal vorm te geven.”
“Zo poëtisch zijn de zinnen in dit boek, een streling voor het oog. Mooie zinnen die je raken in je hart. Net als het verhaal van dit boek.”
“Je wilt het je niet voorstellen hoe het is om een keuze te moeten maken die je niet kan maken als moeder, als vader, als gezin. Door de schrijfstijl kun je je voorstellen hoe dit is. Het grijpt je.”
“Het verhaal is zo mooi geschreven, dat je de hoop en onmacht van de ouders echt voelt, waardoor je met tranen in je ogen het boek doorleest.”

Sara en Liv laat geen van de lezers ongeroerd achter
“Dit verhaal grijpt je naar je strot en neemt je mee naar een leven wat stilletjes afgebroken wordt tot puin. Als lezer voel je je machteloos en besef je eens meer dat het leven niet 'eerlijk' is.”
“Sara en Liv is een erg mooi boek en het laat mij nog niet los. Wat een heftig verhaal.”
“Rauwe emoties, zo heftig en tegelijkertijd zo relativerend. Niet alles is vanzelf sprekend in het leven.”

Of je zelf een kind hebt verloren of niet, Suzan weet het zo te schrijven dat het voor iedereen herkenbaar en in te beelden is hoe het is om een kind te verliezen
“Hoe moeilijk is het leven voor deze moeder. Een onbegrijpelijk en intens verdrietig verlies van twee jonge dochters. Een boek dat zeer herkenbaar is voor iedereen die zelf een kind heeft verloren.”
“Suzan Hilhorst weet de heftige gevoelens van het verlies van een kind ook over te brengen op lezers die zelf geen kinderen hebben.”
“Tijdens het lezen moest ik een traantje wegpinken, zo schrijnend maar ook zo herkenbaar is dit verhaal geschreven.”
“Het gevoel van de hoofdpersoon, in dit geval de schrijfster, wordt zo omschreven dat je het zelf ook kunt voelen. Het is beeldend, je kunt je inleven en identificeren.”

Er is ook veel lof voor Suzan dat zij haar verhaal op papier heeft gezet. Vooral op zo’n liefdevolle manier
“De moed, die nodig is om dit verhaal te vertellen, is zo groot dat we er allemaal bewondering voor moeten hebben.”
“Zo knap dat je het als moeder zo op kan schrijven. Het boek is met zo veel liefde voor haar gezin geschreven. Echt heel mooi.”
“Het verhaal, hoe heftig en verdrietig het ook is, staat hier in het boek zo krachtig en liefdevol opgeschreven.”
“Vreselijk wat dit gezin doorstaan moet hebben, maar zo'n krachtig verhaal waar de liefde voor deze meisjes en voor elkaar van afspat.”
“Het verhaal is doordrenkt van liefde en je leeft onwijs mee met de moeder van de meisjes.”

Sara en Liv is een mooi eerbetoon, dat nooit meer vergeten zal worden
“Sara en Liv is een ontzettend mooi eerbetoon.”
“Sara en Liv zullen op deze manier nooit vergeten worden. Suzan Hilhorst heeft ze met haar boek onsterfelijk gemaakt.”