Sneak Preview The Nix
Sneak Preview

Voorproefje van De Nix van Nathan Hill

Afgelopen weekend verscheen De Nix van Nathan Hill in Amerika. Een absoluut groots debuut over liefde, vrijheid, verraad en de hoop op verlossing.


Samuel Andresen-Anderson - een schrijver met een writer’s block - een verveelde leraar op een plaatselijke universiteit. Zijn moeder heeft hij niet meer gezien sinds ze hem als kind in de steek liet. Maar dan ziet hij haar, ruim twintig jaar later, op het nieuws, terwijl ze stenen gooit naar een conservatieve politicus. Volgens de media is ze een linkse radicaal met een schimmig verleden, maar voor zover Samuel weet heeft ze altijd in een kleine stad in Iowa gewoond.

Welk beeld van zijn moeder is waar? Vastberaden om het raadsel op te lossen – en daarmee eindelijk een manuscript voor zijn ongeduldige uitgever te hebben – besluit hij een openhartige en meedogenloze biografie van zijn moeder te schrijven. Hij moet haar alleen eerst zien te vinden. En met haar kunnen praten zonder in tranen uit te barsten.

In Nederland verschijnt De Nix op 22 september.

“The Nix” will make anyone comprehend [an] endless, hopeless ache, and a whole lot more"

0000 Header De Nix
NEWSDAY

"That the things you love the most can hurt you the worst could serve as a subtitle for this rich and multilayered book"

0000 Header De Nix
USA Today

"Regret and forgiveness haunt The Nix, even when it gets so laugh-out-loud funny that reading it in public becomes risky"

0000 Header De Nix
Dallas News
Anniek Thumb
Anniek