Stuk Van Jou Header
Literaire romans

Stuk van jou: spanning en aantrekkingskracht

Wes Carter is geen lieverdje. Hij zit tenslotte niet voor niks in de gevangenis. Om kans te maken op vervroegde vrijlating moet hij literatuurles gaan volgen. Iets waar hij totaal geen zin in heeft. Maar dan ontmoet hij Kat Lane, zijn lerares. Voor beiden is het liefde op het eerste gezicht, maar de situatie is nogal complex. Want ook Kate heeft een ingewikkeld verleden. Terwijl ze allebei zichzelf proberen te overtuigen dat het niks kan worden, weten hun harten wel beter. Maar hoe? Kunnen ze eigenlijk wel samen zijn? En wat vindt hun omgeving daarvan?

Stuk Van Jou 936

Geen chicklit

Hoewel het verhaal klinkt als een typische chicklit, is dat niet het geval. Dat komt deels omdat het perspectief wisselt van hem naar haar, waardoor we ook de gedachten van Wes kunnen lezen, iets dat in een chicklit meestal niet voorkomt. Daarnaast diept dit boek ook de personages van Wes en Kat uit. We weten wat hun achtergrond is en leven met ze mee wanneer ze verliefd worden en met hun gevoelens worstelen. De personages maken van begin tot eind een karakterontwikkeling door, wat Stuk van jou eerder het stempel 'drama' zou kunnen opleveren. Zo is Kat regelmatig chagrijnig, verdrietig, in de war of vrolijk, wat haar erg menselijk en herkenbaar maakt. En ook Wes ervaart verschillende emoties en blijkt ondanks zijn stoere badboy-imago toch ook een klein hartje te hebben als hij bij Kat in de buurt is.

Stuk Van Jou 1800

Details en nieuwsgierigheid

Seksuele spanning
Aangezien het boek de levens van Wes en Kat volgt, volgen we als lezers hun hele leven. Werk, het gevangenisleven, vrienden en vriendinnen, familie, maar ook de afspraakjes van de hoofdpersonen, worden behoorlijk gedetailleerd beschreven. Liefhebbers van 50 Shades of Grey zullen de erotische scenes dan ook wel weten te waarderen. Maar ook op de momenten waarin de hoofdpersonen niet alleen zijn en dus geen seks kunnen hebben, weet de schrijfster de spanning tussen die twee ontzettend goed te beschrijven. De vonken spatten er vanaf en de situatie wordt zo levendig beschreven, dat het net lijkt alsof je naar een film zit te kijken.

Trilogie
Mocht je na het lezen van deze recensie nieuwsgierig zijn geworden, lees dan vooral dit boek. En er is meer: dit is het eerste deel van een trilogie, dus als je net zoals ik dit boek niet kon wegleggen, heb je nog veel om naar uit te kijken!

Silvie
Silvie