PNR header winter
PNR header winter
Winactie

Perfect Next Read #1

Januari, de maand van De Nationale Voorleesdagen 2020. Een goede reden om extra aandacht te schenken aan de mooiste boeken om uit voor te lezen. Zo hebben we Het grote dierenverhalenboek, een prachtig exemplaar over vriendschap, goed met elkaar omgaan en andere sociale vaardigheden. Het vrolijke Zoek jij mee?, waar je de kleurrijke onderwaterwereld van Oceaanstad ontdekt en Buffalo Bill en de kleine zeemeermin, over een wondermooie zeemeermin die gaat trouwen met Buffalo Bill.

Weet jij het antwoord op de prijsvraag en wil jij een van de boeken hieronder winnen? Stuur dan een berichtje onder vermelding van 'Perfect Next Read #1' naar schrijf@bol.com en noem daarin het antwoord op de prijsvraag en vermeld jouw gegevens.

Na 27 januari kiezen we uit alle deelnemers de winnaars. Zij krijgen een persoonlijke e-mail van ons en de prijs wordt zo spoedig mogelijk toegestuurd. De winnaars hebben een week de tijd om te reageren. Na deze week gaat het boek naar iemand anders. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

In welk jaar werd het Prentenboek van het jaar voor het eerst uitgereikt? Dit was overigens ook het eerste jaar van de Nationale Voorleesdagen.

PRIJSVRAAG VAN PERFECT NEXT READ #1

1.

Het grote dierenverhalenboek

Het grote dierenverhalenboek

Een lekker dik boek vol grappige en soms ook aandoenlijke verhalen waarin dieren de hoofdrol spelen. Over vriendschap en jaloezie, ruzie en goedmaken. Over pesten en voor iemand op durven komen. Over bang en verdrietig zijn, eerlijkheid en doorzetten. En over nog meer zaken die in het leven zo belangrijk kunnen zijn. Fijn om uit voor te lezen, zowel thuis als in de klas. Vanaf ca. 3 jaar.

Bekijk op bol.com

2.

Zoek je mee? 0 -   Plantenstad

Zoek je mee? 0 - Plantenstad

In het kleurrijke Plantenstad zijn Basiel en Mila op zoek naar een lieveheersbeestje dat verdwenen is. Het verstopt zich op élke pagina. Maar er zijn in totaal nog honderden andere dingen te zoeken. Met dit boek zijn alle speurneuzen wel uren zoet. Met veel extra humoristische laagjes die ook de ouders zullen plezieren om mee te zoeken. Vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk op bol.com

3.

De Sprookjeshuwelijken 1 -   Buffalo Bill en de kleine zeemeermin met luisterboek

De Sprookjeshuwelijken 1 - Buffalo Bill en de kleine zeemeermin met luisterboek

Wat krijg je als je twee sprookjesfiguren neemt en ze keihard tegen elkaar laat botsen? Een sprookjeshuwelijk! Zoals dit bijzondere verhaal over de wondermooie zeemeermin Stix en Buffalo Bill. Als Stix voor de eerste keer naar de mensenwereld mag gaan kijken, is Bill de eerste mens die ze ziet. Bill wordt door een woeste bizon afgeworpen, vliegt molenwiekend door de lucht en belandt in zee. Stoere Stix redt hem van de verdrinkingsdood en valt als een blok voor deze knappe, lonesome cowboy. Maar hoe doe je dat als je een staart hebt? Vanaf ca. 7 jaar.

Bekijk op bol.com

4.

Vuurgeesten

Vuurgeesten

Een krachtige, donker glanzende roman vol geweld en liefde, geloof en verlies, over een jonge vrouw aan een Amerikaanse universiteit, die betrokken raakt bij een sekte met terroristische daden. Rouw drijft ons naar religie, maar wat als dat geloof verandert in iets monsterlijks?

Bekijk op bol.com

5.

Bloedgevaar

Bloedgevaar

Wanneer de leden van het SPAT-team na de paasvakantie weer terug op de schoolbanken zitten, lijkt eindelijk een periode van welverdiende rust aan te breken, want de zware en vermoeiende missies hebben elkaar de laatste maanden in snel tempo opgevolgd. Of is het alleen stilte voor de storm? Want waarover ging het mysterieuze bericht dat kolonel Henry in Schotland op zijn telefoon ontving? Waarom moet David op een hackerscongres in Las Vegas inbreken in de computers van het Pentagon, het hoofdkwartier van het Amerikaanse leger? En waarom vertrekt het team halsoverkop naar Japan na een telefoontje van meester Hattori's zus Misaki?

Bekijk op bol.com

6.

Maak het uit met suiker

Maak het uit met suiker

Dit boek gaat over de psychische relatie die je hebt met suiker. Je wilt het laten staan en toch verdwijnt je hand in de droppot. En nog een keer. Met een slecht gevoel over jezelf en een nog knellendere broek. Voor iedereen die klaar is met balen van zijn of haar verstoorde relatie met zoete verleidingen is er nu Maak het uit met suiker. Voedings- én ervaringsdeskundige Molly Carmel geeft inzicht in de verslavende aantrekkingskracht van suiker en ze helpt je om te werken aan een gezonde relatie met eten. Met als doel: na 66 dagen ben je vrij van schuldgevoel en hunkeringen. Want als jij doof kan worden voor de lokroep van suiker, heb je geen dieet meer nodig.

Bekijk op bol.com

7.

Stad der dieven

Stad der dieven

In deze sfeervolle oorlogsroman vertelt hij het verhaal van twee mannen die het beleg van Leningrad meemaken en spannende avonturen beleven. De honger, de kou en het geweld worden indringend beschreven, maar er valt ook veel te lachen. De 17-jarige joodse Lev en de 21-jarige kozak Kolja zitten in de gevangenis van Leningrad te wachten op hun executie. Van de kolonel van de geheime dienst krijgen ze de opdracht om binnen een week twaalf eieren te zoeken voor de bruidstaart van zijn dochter. Daarmee kunnen zij hun vrijheid verdienen! Uiteraard is er in heel Leningrad geen kip en geen ei meer te vinden. De intelligente en timide Lev en de charmante rokkenjager Kolja beginnen aan hun zoektocht en moeten zien te dealen met hun botsende karakters.

Bekijk op bol.com

8.

Lieve Edward

Lieve Edward

Lieve Edward van Ann Napolitano is een overrompelend mooi familieverhaal dat je niet meer loslaat. Een vliegtuig stort neer. Alle passagiers overlijden behalve één, een twaalfjarige jongen genaamd Edward. Edward wordt opgevangen door zijn oom en tante, en probeert zijn nieuwe leven te begrijpen. Hij is een beroemdheid: als hij naar school gaat, staan mensen langs de kant en maken ze foto's. Hij is het wonderkind dat overleefde. De enige aan wie Edward echt steun heeft is zijn buurmeisje Shay, de beste vriendin die je je maar kunt wensen. Samen doen zij een onverwachte ontdekking die hen naar antwoorden op de diepste vraag leidt: wie ben je als je alles kwijt bent geraakt?

Bekijk op bol.com

9.

Durf te falen

Durf te falen

Durf te falen is een journalistiek memoir. Day beschrijft, op pijnlijk eerlijke maar zeer humoristische wijze, wat zij heeft geleerd van de dingen die fout gingen in haar jeugd, op school, in de liefde en op het werk, met familie en vrienden. Daardoorheen weeft zij verhalen van de beroemdheden die ze interviewde voor haar populaire podcast How to fail. Met Durf te falen laat Day zien dat wie we zijn niet wordt bepaald door onze fouten, maar door de manier waarop we ermee omgaan. We moeten niet bang zijn om fouten te maken, maar ze juist omarmen om een beter mens te worden.

Bekijk op bol.com

10.

29 seconden

29 seconden

Sarah worstelt met haar baan als professor aan de universiteit. Haar baas, de beroemde tv-persoonlijkheid Alan Hawthorne, heeft het op haar voorzien; hij intimideert haar en steelt haar ideeën. Ze voelt zich steeds verder in het nauw gedreven. Wanneer Sarah op een avond een poging tot ontvoering van een jong meisje verijdelt, blijkt haar vader een succesvolle zakenman te zijn. Een zakenman die over lijken gaat. Hij doet haar een aanbod, waarmee al haar problemen als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen. En al wat nodig is, is een telefoontje van 29 seconden.

Bekijk op bol.com