Nicci French Series Header V2
Toplijsten

De Frieda Klein-serie uitgelezen? Ga dan verder met deze literaire thrillers

Heb jij de volledige Frieda-Klein serie van Nicci French al gelezen en ben je op zoek naar een nieuwe spannende boekenserie? In dit blog een overzicht van de meest populaire thrillers van dit moment.

De Noordzeemoorden - Isa Maron

In Noordzeemoorden staat de verdwijning van Sarina Slagter centraal. Haar jongere zus Kyra wil forensisch onderzoeker worden om Sarina op te sporen. In de vierdelige serie van de Nederlandse schrijfster Isa Maron raakt Kyra betrokken bij meerdere moordzaken, maar de verdwijning van haar zus Sarina is de rode draad van het verhaal.

Serie Q - Jussi Adler-Olsen

In de Q-serie is Carl Mørk het hoofd van afdeling Q bij de Deense politie. Hier worden onopgeloste moordzaken onderzocht. Mørk komt erachter dat zijn afdeling een pion is geworden voor een interne machtsstrijd binnen de politie. Hij moet snel resultaten boeken om het bestaan van afdeling Q veilig te stellen.

Rizzoli & Isles - Tess Gerritsen

Rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles lossen samen moordzaken op voor de politie. Behalve collega’s zijn de twee vrouwen ook vriendinnen en is de lijn tussen werk en privé soms dun. Rizzoli & Isles, ook bekend van de gelijknamige televisieserie, bestaat uit twaalf boeken.

Harry Hole - Jo Nesbo

Harry Hole is de held uit de thrillerserie van de Noorse schrijver Jo Nesbo. Einzelgänger Holes werkt als detective bij de politie. Regelmatig ligt hij overhoop met zijn collega’s door zijn tegendraadse manier van werken en overmatige alcoholgebruik, maar zijn chef Bjarne Møller zorgt ervoor dat hij niet op straat belandt.

Grant County - Karen Slaughter

De queen of crime heeft nu drie thrillerseries op haar naam staan: Grant County, Atlanta en Georgia. In Grant County draait het allemaal om kinderarts en lijkschouwer Sara Linton. In haar tweede serie Atlanta is politieman Will Trent het hoofdpersonage. Je begrijpt, in de derde en laatste reeks Georgia ontmoeten Linton en Trent elkaar en gaan ze samen verder.

Jessica Haider - Corine Hartman

‘De Nederlandse Dexter’, wordt de Jessica Haider-serie van Corine Hartman ook wel genoemd. De onconventionele rechercheur lost moord- en geweldszaken op, maar Haider laat ook een spoor van onopgeloste zaken achter. De psychologische thrillerserie bestaat uit vijf delen.

Marionet - Daniel Cole

Het debuut Ragdoll van de Britse schrijver Daniel Cole was een groot internationaal succes. Naar het vervolg Marionet werd dan ook lang uitgekeken. In deze bloedstollende thriller is een copycat moordenaar aan het werk. Opnieuw wordt er een lijk gevonden die op dezelfde onmogelijke manier is opgehangen als de Ragdoll-moorden. Dit is alleen voor lezers met stalen zenuwen en een sterke maag.