Header Advertorial Boekenweek2018
Advertorial

Top 10 boeken voor in de Boekenweek 2018

Van 10 t/m 18 maart is het Boekenweek! Lees Magazine heeft de must-reads voor jou op een rijtje gezet, met de beste literatuur en thrillers van dit moment maar ook met twee gezondheidsboeken voor een gelukkiger leven. Niet te vergeten: bij aankoop van deze boeken tijdens de Boekenweek ontvang je gratis het Boekenweekgeschenk, geschreven door Griet Op de Beeck.

De acht bergen

Paulo Cognetti

De acht bergen

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d'Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.
De acht bergen was het DWDD Boek van de Maand in september 2017.


Wees onzichtbaar

Murat Isik

Wees onzichtbaar

De Turkse jongen Metin groeit op in de Bijlmer onder het juk van zijn tirannieke vader. De Bijlmermeer, dat begin jaren tachtig wordt neergezet als vooruitstrevende wijk verandert binnen korte tijd in een crimineel getto onder de rook van Amsterdam. Ook in het leven van Metin loopt de spanning hoog op – thuis en op school. Wees onzichtbaar is een meeslepend coming of age-verhaal dat mooi de tijdgeest van die jaren vat; herkenbaar voor iedereen die in de jaren ’80 opgroeide.


De winter voorbij

Isabel Allende

De winter voorbij

Een verhaal vol onverwachte liefde waarin drie mensen in een bizarre tocht zich moeten ontdoen van een lijk, een pistool en een auto. Een onweerstaanbare pageturner van Isabel Allende. Met De winter voorbij heeft Isabel Allende een rijke en hartverwarmende roman geschreven over moed en immigratie, ouderdom en een tweede kans. Want wat er ook gebeurd is in iemands leven, iedereen verdient een tweede kans.


De val van Annika S.

Jo Simons

De val van Annika S.

Een thriller van de auteur van ‘De Amerikaanse Prinses’. De wereld van de ambitieuze Duitse politica Annika Schaefer stort in elkaar wanneer wordt onthuld dat ze heeft gelogen over haar verleden. Om aan de toorn van haar collega's en schoonfamilie te ontkomen slaat ze op de vlucht en reist ze naar Bergen aan Zee, naar het vakantiepark waar ze met haar grootouders vaak kwam. Daar probeert ze een nieuw bestaan op te bouwen, maar al snel wordt duidelijk dat ze het verleden niet kan ontlopen. En niet alleen het hare...


De avond is ongemak

Marieke Rijneveld

De avond is ongemak

De avond is ongemak is de debuutroman van Marieke Lucas Rijneveld die al de C. Buddingh’ Prijs ontving voor het beste poëziedebuut (Kalfsvlies). De roman vertelt over een gereformeerd gezin dat getroffen wordt door de dood van een kind. Door de ogen van Jas zien we hoe het gezin met het verlies omgaat. De avond is ongemak is een bijzondere roman doortrokken van prachtig beelden die alleen een dichter zo op kan roepen. De avond is ongemak was het DWDD Boek van de Maand in februari.


Shinrin-Yoku

Qing Li

Shinrin-Yoku

Shinrin: bos
Yoku: baden
Shinrin-yoku of bosbaden is in Japan al tientallen jaren hét geheim om gezonder, rustiger en gelukkiger te worden. Door shinrin-yoku maak je op allerlei manieren weer verbinding met de natuur: van mindful in het bos wandelen tot even pauze nemen in een park, maar ook door op blote voeten door je eigen tuin te lopen. Dr. Qing Li, internationaal dé expert op het gebied van bosgeneeskunde, toont aan dat je door tijd door te brengen tussen bomen en planten (en dat kan ook al door meer kamerplanten in huis te nemen of essentiële oliën te verstuiven) je bloeddruk kunt verlagen, stress kunt verlichten, meer energie kunt krijgen en je immuunsysteem kunt versterken. In dit boek laat hij zien hoe je optimaal van deze natuurtherapie kunt profiteren, met anekdotes over de enorme kracht van bomen en praktische aanwijzingen om shinrin-yoku zelf te proberen.


De heilige Rita

Tommy Wieringa

De heilige Rita

Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maisveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan ze nooit volledig zijn bekomen. Na de Rus kwamen de Chinezen, die het café en de snackbar in het dorp overnamen, daarna volgde de rest van de wereld. Met hen kwam ook de onzekerheid. Het verzet bestaat uit het beschimpen van de Chinezen en de aanschaf van meer bewakingscamera's. Voor de betaalde liefde steekt Paul Krüzen de grens over. In het bordeel raakt hij verzeild in een conflict dat hem dwingt de verscholen positie te verlaten die hij in het leven heeft gekozen. Van dit dorp en deze mensen is Rita, patrones van de hopeloze gevallen, de beschermheilige. De heilige Rita is een schitterende en ontroerende roman over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.


De vrouw in het raam

A.J. Finn

De vrouw in het raam

Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar? Niets is wat het lijkt in deze verslavende en volkomen onvoorspelbare psychologische thriller die doet denken aan het beste van Alfred Hitchcock.


Steeds leuker

Jelle Hermus

Steeds leuker

Je leven steeds leuker maken, met steeds minder moeite. Dat is waar 'Steeds leuker' om draait. In dit praktische boek presenteert Jelle Hermus de korte route naar een leuker leven. Hij laat zien hoe je - door het zetten van de juiste kleine stappen - je leven snel in een opwaartse spiraal kunt brengen. Want we weten vaak niet precies wat we willen doen met ons leven, maar we weten wél hoe we ons willen voelen: vrijer, blijer en meer voldaan. Als je steeds kleine stappen blijft zetten in de juiste richting, kom je vanzelf waar je wilt zijn. Benoemd tot beste spirituele boek 2018.


Dave Eggers

De monnik van Mokka

Dave Eggers

De monnik van Mokka is het waargebeurde, meeslepende verhaal over een jonge man die zijn eigen Amerikaanse droom najaagt, over de wonderlijke geschiedenis van koffie en over de worstelingen van Jemenitische burgers die zich staande proberen te houden in de oorlog. Mokhtar Alkhanshali groeit op in San Francisco als een van de zeven kinderen van twee islamitische immigranten uit Jemen. Op zijn vierentwintigste werkt hij als portier in een appartementencomplex en raakt na een samenloop van omstandigheden geïntrigeerd door de rijke en fascinerende geschiedenis van koffie en de belangrijke rol die zijn moederland Jemen daarin speelde. Vastbesloten om de oude glorie van Jemenitische koffie in ere te herstellen, besluit hij in de ruige berggebieden van het land op zoek te gaan naar de eeuwenoude plantages, om te leren over de teelt, het branden en de handel in koffie.