Tiktok boeken top 10
Tiktok boeken top 10
Boeken top 10

TikTok boeken top 10

TikTok, het is een mega populair medium en de boekliefhebbers hebben het ook omarmt met BookTok. Oude en nieuwe boektitels vinden hier hun weg naar de harten van lezers. Maar welk TikTok boek is het lezen waard? Nou, wij helpen je graag op weg met de TikTok boeken top 10.

The Priory of the Orange Tree - Samantha Shannon

Bekend van #BookTok

The Priory of the Orange Tree - Samantha Shannon

Al duizend jaar regeert het Huis van Berethnet over Inys. De koningin Sabran - die nog steeds niet getrouwd is - moet een dochter verwekken, want alleen dan kan ze haar rijk beschermen tegen de moordenaars die dichterbij komen. Ead Duryan is een hofdame en loyaal aan het verborgen genootschap van magiërs. Zij beschermt Sabran stiekem met magie die verboden is. En dan hebben we Tane nog, die aan de andere kant van de zee woont en is opgeleidt om drakenrijder te worden. Zij wordt gedwongen om een keuze te maken die consequenties heeft. The Priory of the Orange Tree van Samantha Shannon is een lekkere dikke pil met goed uitgewerkte karakters en zit vol met mythologien en diepgang. Op dit moment enkel in het Engels te lezen.


De zomer waarin alles veranderde (The Summer I Turned Pretty) - Jenny Han

Bekend van #BookTok

De zomer waarin alles veranderde (The Summer I Turned Pretty) - Jenny Han

De zomer waarin alles veranderde, ofwel The Summer I Turned Pretty van Jenny Han is zowel in het Nederlands als Engels te lezen en een megahit! In dit eerste deel van de trilogie leeft Belly Conklin van zomer tot zomer. Juni en augustus zijn de maanden wanneer ze echt gelukkig is, want zodra de winter begint telt ze alweer af naar deze maanden. Dan is ze namelijk bij het strandhuis, Susannah en - juist niet Jeremiah en Conrad. Die twee zijn haar beste vrienden en ook jeugdliefdes. En als de ene zomer komt waarin ze bijna zestien is verandert dus alles. Dit boek is zowel in het Engels als Nederlands te lezen en het leuke is: er is ook een deel 2 en 3!


Als je het licht niet kunt zien (All the light we cannot see) - Anthony Doerr

Bekend van #BookTok

Als je het licht niet kunt zien (All the light we cannot see) - Anthony Doerr

Als je het licht niet kunt zien (All the light we cannot see) van Anthony Doerr won in 2015 de Pulitzer Price for Fiction gewonnen. Marie-Laure woont met haar vder naast het Natuurhistorisch Museum - waar haar vader werkt - in Parijs. Marie-Laure is blind, en als ze twaalf is bezetten de nazi's Parijs. Zij en haar vader moeten vluchten en hebben uit het museum de meest waardevolle schat meegenomen. Ze komen terecht in Saint-Malo. Daar komt het verhaal van Marie-Laure samen met de Duitse Werner Pfennig, die in een weeshuis opgroeide met zijn zusje Jutta. Hij belandt bij de Jitlerjugend en wordt naar het front gestuurd. Uiteindelijk komt hij ook terecht in Saint-Malo.


De verborgen geschiedenis (The Secret History) - Donna Tartt

Bekend van #BookTok

De verborgen geschiedenis (The Secret History) - Donna Tartt

Nieuw is De verborgen geschiedenis (The Secret History) van Donna Tartt niet, want ze schreef hem al in 1992! En na al die jaren blijft het een literaire sensatie. In De verborgen geschiedenis volgen we onder andere Richard Papen. Hij is een ingetogen en hele normale jongen. Maar dan wordt hij in een groep excentrieke en vooral arrogante studenten opgenomen. Ze zijn allemaal in de ban van een leraar die alles weet over de Griekse beschaving. In het tweede semester van het jaar raakt hij bij een drama betrokken en dat heeft grote gevolgen. Voor iedereen! Deze klassieker is zowel in het Nederlands als Engels te lezen.


The Fine Print - Lauren Asher

Bekend van #BookTok

The Fine Print - Lauren Asher

The Fine Print van Lauren Asher is ook echt een mega populair boek op TikTok. Het verhaal gaat over een pretpark met Rowan en Zahra in de hoofdrol. The Fine Print heeft alle ingredienten voor een perfect romance: vol met drama, geweldige uitgewerkte karakters en ook aardig wat spicy scenes. Dit boek kun je op dit moment enkel in het Engels lezen.


De bronzen stad (The City of Brass) - Shannon Chakraborty

Bekend van #BookTok

De bronzen stad (The City of Brass) - Shannon Chakraborty

De bronzen stad is het eerste deel uit de Daevabad-trilogie van Shannon Chakraborty en is uitgegeven in het Nederlands en Engels. In het achttiende-eeuwse Caïro gaan er verhalen rond over djinns en geesten. Er schijnen steden in het zand van de woestijn verborgen te zijn: de legendarische bronzen stad. Een stad van betovering vol met intriges. Maar Nahri gelooft niet in magie; ze is veel te druk bezig met het oplichten van rijke Ottomanen. Maar als ze met een van haar zwendelpraktijken per ongeluk een djinnkrijger aan haar zijde krijgt, komt ze er achter dat magie toch bestaat. En er zelfs deel vanuit maakt! Want hoe kan ze een vreemde taal verstaan die ze nooit geleerd heeft. Hopelijk kan de djinnkrijger haar antwoorden geven op de vragen die ze heeft. Maar een wens indienen bij een krijger heeft fatale gevolgen.


Dochter van de vuurhoeder (Firekeeper's Daughter) - Angeline Boulley

Bekend van #BookTok

Dochter van de vuurhoeder (Firekeeper's Daughter) - Angeline Boulley

Dochter van de vuurhoeder van Angeline Boulley heeft niet alleen een prachtige cover (zowel op de Nederlandse als Engelse editie), maar ook nog eens een prachtig verhaal. Daunis Fontaine heeft een gemengde afkomst en dat zorgt ervoor dat ze zich altijd een buitenstaander gevoeld heeft. Ze wil graag medicijnen studeren maar nu ze voor haar moeder moet zorgen gaat dat even niet door. Het enige voordeel is de ontmoeting met Jamie, die nieuw is in het hockeyteam van haar broertje. Ondanks dat ze het idee heeft dat hij iets verbergt, valt ze voor hem. Wat hij verzwijgt komt aan het licht als Daunis getuige is van een moord. Als de FBI er aan te pas komt en haar vraagt om hulp, stemt ze daar met tegenzin mee in.


De Erfenis (The Inheritance Games) - Jennifer Lynn Barnes

Bekend van #BookTok

De Erfenis (The Inheritance Games) - Jennifer Lynn Barnes

De erfenis is het eerste deel van de Hawtorne-mysterie serie van Jennifer Lynn Barnes. Rooskleurig kun je de toekomst van Avery Gambs en zijn halfzus niet noemen. Totdat ze opeens een fortuin erven van de filantroop Tobias Hawthorn ontvangen. Een man waar ze nog nooit van gehoord hebben. Om die miljarden te mogen ontvangen moet Avery een ding doen: een jaar in Hawthorne House wonen. Dat klinkt niet heel lastig, alleen woont er ook de onterfde familie die hier natuurlijk niet blij mee zijn. En is er ook nog de vraag: waarom juist Avery? Ook dit boek kun je in het Engels en Nederlands lezen.


Love on the brain - Ali Hazelwood

Bekend van #BookTok

Love on the brain - Ali Hazelwood

Was je ook zo verliefd op De Liefdeshypothese (The Love Hypotheses) van Ali Hazelwood? Dan heb je hier een next read die jij vast leuk zal vinden: Love on the brain is het nieuwste boek van Hazelwood. En hierin volgen we Bee Königswasser die volgens een code leeft: zou Marie Curie het doen? En op veel dingen is het antwoord 'ja', maar ze kan niet het antwoord bedenken als het gaat over Levi Ward. Hij is het typische tall, dark and handsome. Maar hij heeft allang aan Bee laten weten wat hij van haar vindt. Althans, dat was vroeger. Maar nu lijkt het toch alsof hij anders naar haar kijkt en is de vraag niet langer wat zou Marie Curie doen, maar wat zou Bee zelf doen?


Een klein leven (A Little Life)- Hanya Yanagihara

Bekend van #BookTok

Een klein leven (A Little Life)- Hanya Yanagihara

Een klein leven (A little life) van Hanya Yanagihara is werkelijk een prachtig, maar heftig boek. Er zijn vier vrienden: Willem, JB, Malcom en Jude St. Francis. En om die laatste draait het met name in dit boek. Hij is heel slim, teruggetrokken en ook een beetje teruggetrokken. Dat komt door de demonen uit zijn verleden, waar zijn vrienden dan ook nooit vragen over zullen stellen. Niets liever willen ze zijn pijn verlichten; iets dat Jude zelf ook probeert, maar dan niet op een prettige manier. De vier jongens in Een klein leven zijn goed uitgewerkt en hebben diepte. Verdiep voordat je dit boek wilt lezen even in de thema's die beschreven zijn, want die kunnen shockerend zijn.