Juiste Header Tis Hier Geen Hotel
Recensies

Tis hier geen hotel: “Het leukste boek voor ouders met een puber.”

Wie herkent het niet? Wanneer je een puber in huis hebt blijf je roepen “Hallo het is hier geen hotel,” “Ik ben je slaaf niet,” “Ruim je troep eens op,” “Hoe vaak heb ik je dit al niet gevraagd?” Zeer herkenbaar waarschijnlijk. De frontaalkwab in de hersenen van een puber is pas volgroeid op hun 23e… Help! Zou dit boek de uitkomst zijn? Zouden Saskia Smith en Martine de Vente jou kunnen leren om te gaan met je puber? Kennen zij de tips en tricks waarmee jij geen grijze haren ontwikkeld tijdens de puberjaren van je kinderen? Eén ding is zeker. Humor helpt. Blijf lachen en lees Tis hier geen hotel.

Klaar stomen

Martine de Vente & Saskia Smith onderhouden een puberblog: tishiergeenhotel.nl, waarop zij dagelijks nieuwe artikelen lanceren. “Dit boek laat alle kanten van het puberouderschap zien. Het kan heel ingewikkeld zijn, maar ook ontzettend leuk en grappig.” De dames geven de lezer niet alleen tips om je puber beter te leren kennen, maar laten ook zien hoe je ze klaar kunt stomen voor de grote mensen maatschappij.

“Geen dag met een puber is hetzelfde. Dat kun je erg vinden, of lastig, maar je kunt er ook gewoon om lachen. Doen wij ook. En anders helpt een fles wijn ook altijd”

Herkenbaar

Tis hier geen hotel bevat vele situaties, welke voor de ouders van puberkinderen zeer herkenbaar zullen zijn. Stuk voor stuk worden de situaties zeer overtuigend neer gezet, waardoor elke ouder menigmaal bij zichzelf zal denken: “Gelukkig het is bij andere ook zo!”. De onderwerpen die aan bod komen zijn; Slapen/eten/groeien, psyché, sociaal, digitaal, school, seks, schoonmaken en geld. Stuk voor stuk onderwerpen waar de puber en de ouder over het algemeen heel andere gedachten over hebben. Met veel humor worden situaties onder de loep genomen en wordt er dieper ingegaan op de eventuele problemen per onderwerp. Het boek bevat naast de nodige dosis humor (welke je als puberouder zeker nodig hebt), ook handige tips of kleine leidraden waar je je aan vast kunt houden. Het komt namelijk allemaal goed. Tenminste, in de meeste gevallen. Je moet jezelf één ding voor ogen houden: je kunt heel hoog springen en heel diep duiken maar die puber in huis wordt er niet warm of koud van. Het zal je menig grijze haren geven en je rimpels lijken als van zelf in één nacht te verschijnen, maar de puber geeft er niets om. Zij gaan hun eigen weg, leven hun leven, en als ouder kun je ze een beetje sturen en vooral maar hopen dat ze niet te hard op hun giechel gaan.

“Na het lezen van dit voel je je niet langer alleen staan, Ouders versus Pubers, 1-0”

Gek geworden

Naast de hilarische situaties komen er ook veel lijstjes voor in Tis hier geen hotel. Lijstjes waarbij je zoveel zult herkennen. Je zult tijdens het lezen menigmaal glimlachen. Of het hardop beamen (waarbij de puber in huis je natuurlijk weer heel raar aan zit te kijken en denkt dat je gek aan het worden bent). Ook wordt er door de schrijvers teruggekeken en verschillen gemaakt tussen de pubertijd van toen en nu. Hier zitten nogal wat verschillen in, niet te vergeten natuurlijk dat we in een heel andere wereld leven en wij als puber vastbesloten waren.

In staking

Tis hier geen hotel is niet de bijbel voor pubergedrag, maar je zult heel veel herkenning vinden in het boek. Smith en de Vente geven op een heel originele en humoristische manier een kijkje in de wereld van de puber van deze tijd. Naast dat je er heerlijk leesplezier aan beleefd, zal je ook ideeën opdoen. En het maakt je creatief in de omgang met je puber. De belangrijkste tip die ik eruit haal is: blijf de humor ervan inzien. Ga een keer in staking, pak ze terug met hun eigen opmerkingen, maar blijf vooral lachen.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.

Moon
Moon