Series Lezen Header
Toplijsten

Leeskilometers maken? Laat kinderen deze toffe kinderboekenseries lezen

Leren lezen is net als leren zwemmen: oefening baart kunst. Voor kinderen is het dus belangrijk om veel leeservaring op te doen. Maar op welke manier doe je dat het best? Juist, door series te lezen. Kinderboekenseries zijn dan ook ontzettend leuk als cadeau. Lees snel verder, want met een beetje geluk win je een aantal spannende boeken voor de kids.

Nog eentje dan...

Je kent ze wel, van die boeken waarvan je na het lezen denkt: "Geef me er nog zo één!" of "Had ik 'm nog maar niet uit." Dan is het heerlijk om te ontdekken dat de schrijver een aantal vervolgdelen heeft geschreven. Zo kun je lekker doorlezen en te weten komen hoe het verder gaat met de hoofdpersoon. Voor kinderen is dat niet anders.

Je kids kinderboekenseries laten lezen, is dan ook een slimme keuze. Vooral als zelf lezen nog niet zo makkelijk gaat, is het fijn om door te kunnen lezen over een bekend onderwerp. Het kiezen van een (volgend) boek is bovendien iets wat kinderen nog moeten leren. Lekker doorlezen over Mees Kees, Dolfje Weerwolfje of Floor is dan een uitkomst. Zo stimuleren kinderboekenseries het plezier in lezen. En dus ook de leesontwikkeling!

Kinderboekenserie Mees Kees
Grappige verhalen over Mees Kees
Kinderboekenserie Doflje
De avonturen van Dolfje Weerwolfje
Kinderboekenserie Floor
Leren lezen met Floor
1 van 3

Series lezen: dag in, dag uit

Kinderboekenseries zijn er voor alle leeftijden. Denk maar aan de prentenboeken over Kikker en Woezel & Pip, de boeken voor beginnende lezers van Rian Visser en de 18 delen van Dolfje Weerwolfje. Heel verschillend qua onderwerp, belevingsniveau en doelgroep, maar wel allemaal boeken die vertellen over dezelfde personen. Gaandeweg worden de personen oude bekenden waarvan je op aankunt. En de boeken herlezen is daarom helemaal niet erg. Zelfs niet voor de tiende keer...

Voor alle Supermeiden

Tijd voor wat boekentips voor jouw kleine boekenwurm! Speciaal voor kids vanaf 7 jaar is er de serie Supermeiden. Avontuurlijke, grappige én gezellige boeken over onder andere bakken, dieren en piraten. Geschreven door populaire kinderboekenschrijvers als Jolanda Horsten, Mariken Jongman en Janneke Schotveld. Dat belooft wat! De boeken zijn voorzien van kleurrijke illustraties waar je blij van wordt (AVI M4-E5).

Een kijkje in het leven van Floor

Floor is een vrolijk meisje dat haar eigen ervaringen verwerkt in hele handige regels. Ze weet nu bijvoorbeeld dat je altijd moet oppassen voor mensen met ogen in hun achterhoofd. En ze weet ook, uit eigen ervaring, dat je nooit met je vader een cadeau voor je moeder moet kopen, want daar komt alleen maar ruzie van. Floor is blij met haar regels. Want het leven is al ingewikkeld genoeg, vooral als je zo’n vervelende broer hebt als Kees… Over Floor verschenen al meer dan tien boeken toegankelijke boeken met fantasierijke pentekeningen. Allen even herkenbaar en humoristisch voor jong en oud. Een aantal daarvan werd getipt door de Nederlandse Kinderjury.

Op avontuur met Dolfje Weerwolfje

Dolfje is een gewone jongen met een brilletje. Tenminste, dat lijkt zo... Op zijn zevende verjaardag, als de volle maan schijnt, krijgt hij ineens klauwen en een vacht. Hij verandert in een wit weerwolfje! Eerst vindt Dolfje het helemaal niet leuk om een weerwolf te zijn, hij wil niet anders zijn dan andere kinderen. Maar zijn familie houdt van hem zoals hij is. Dolfje ontmoet ook andere weerwolven, zoals opa weerwolf en zijn neef Leo. Samen met zijn familie en vriendinnetje Noura beleeft hij spannende avonturen. Ook jouw kids kunnen mee op avontuur! De boeken van Dolfje Weerwolfje zijn geschreven door Paul van Loon en geïllustreerd door Hugo van Look.

Mees Kees…

…is stagiair, dus hij weet nog niet goed wat een meester allemaal moet doen. Maar gelukkig heeft hij een klas vol experts! De kinderen leren hem dat je bij Nieuws uit de Natuur best naar Spiderman mag kijken, want een spin is ook natuur. En het is veel handiger om de sommen even over te schrijven als één iemand ze al gemaakt heeft. Vind je niet? Mirjam Oldenhave schrijft de boeken en Rick de Haas maakt de tekeningen. Met succes, want er zijn al ruim een miljoen Mees Kees-boeken over de toonbank gegaan. En meer dan 1.500.000 kinderen – en ouders, opa’s en oma’s – hebben de drie films over Mees Kees in de bioscoop gezien. Tegenwoordig kan iedereen Mees Kees ook nog eens op tv zien! Zo komen de boeken écht tot leven.

Books 4 You: pittig maar uitdagend

Kan jouw zoon of dochter wel wat uitdaging gebruiken? Kies dan voor Books 4 You. Dit zijn Engelse boeken voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. De originele Engelse titels zijn bewerkt voor de Nederlandse markt én natuurlijk voorzien van mooie illustraties. Bovendien heeft elk boek een handige, uitklapbare woordenlijst die hulp biedt bij het lezen. Fijn, want steeds meer basisscholen bieden Engels aan vanaf groep 6. Deze boeken sluiten hier perfect op aan. De serie bestaat uit 8 boeken: 4 strips, 2 leesboeken en 2 prentenboeken.

Maak kans op een boekenpakket!

Kun jij niet wachten om jouw kids meer te vertellen over deze te gekke kinderboekenseries? Dan hebben wij een leuke verrassing. Je kunt een aantal van bovenstaande boeken namelijk winnen! Wij geven een compleet boekenpakket weg, bestaande uit:

Meedoen aan de winactie? Stuur dan een mailtje naar schrijf@bol.com met de aanhef: Kinderboekenseries. En laat ons meteen weten waarom juist jij zó graag wilt winnen. Meedoen kan tot maandag 27 november 2017.