Best Verkochte Kinderboeken 2018
Toplijsten

Top 10 best verkochte kinderboeken 2018

Pakjesavond staat voor de deur, maar de kerstballen liggen ook al in het schap. Kortom: de gezelligste tijd van het jaar! Een tijd waarin we cadeautjes voor elkaar kopen, maar waar verrassen we dit jaar onze (klein-)kinderen, neefjes en nichtjes mee? Om die keuze iets makkelijker voor je te maken heeft Lees Magazine de top 10 best verkochte kinderboeken van 2018 op een rij gezet! Welk boek ga jij cadeau geven deze feestdagen?

Ssst! De tijger slaapt

Cadeautips - Prentenboek van het jaar 2018
Britta Teckentrup

Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen? Ssst! De tijger slaapt is een interactief kinderboek geschreven door Britta Teckentrup en heeft Prentenboek van het Jaar 2018 gewonnen.


De waanzinnige boomhut 7 - De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen

Cadeautips
Andy Griffiths

De waanzinnige boomhut 7 - De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen

In De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen nemen Andy Griffith en Terry Denton je weer mee in hun knotsgekke avontuur. Sinds hun vorige boek zijn er wel 13 verdiepingen bij gebouwd waaronder een waarzeggerstent en onderzeebootbroodbakkerij. Een kinderboek boordevol illustraties van de eerste tot de 91ste verdieping.


Dagboek van een muts 11 - BFF's voor even

Cadeautips
Rachel Renée Russell

Dagboek van een muts 11 - BFF's voor even

Nikki mag meedoen aan een schooluitwisseling. Cool, toch? Nou, niet helemaal. Want wie zit er sinds kort op de school waar Nikki een week naartoe gaat? Precies! Aartsvijand MacKenzie! Nikki vind dit echt niet leuk. Zal MacKenzie haar de ellendigste week even bezorgen of gedraagt ze zich voor één keer? Rachel Renée Russell is de schrijfster van de succesvolle meidenserie Dagboek van een muts. BFF’s voor even is hiervan het elfde deel.


De Gorgels - De Gorgels

Cadeautips - Winnaar Nederlandse Kinderjury 2016
Jochem Myjer

De Gorgels - De Gorgels

Een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen. De Gorgels is geschreven door Jochem Myjer en geïllustreerd door Rick de Haas ook wel bekent van Mees Kees. Het boek was in 2016 winnaar Nederlandse Kinderjury. ‘Spannend en met voelbaar enthousiasme opgeschreven’ – Trouw


Fantasia 12 - Fantasia XII: Het Vlammenravijn

Geronimo Stilton

Fantasia 12 - Fantasia XII: Het Vlammenravijn

Van intens geluk, naar sluimerend gevaar: de blijdschap over de geboorte van prinses Alina, dochter van koningin Florina, slaat om in paniek als de prinses wordt ontvoerd. Wanneer ook de Dichtste Duisternis de stad dreigt te omhullen, wordt de donkere wolk boven Fantasia werkelijkheid. Als Ridder van het Licht krijgt Geronimo Stilton de zware taak om de prinses te vinden en Fantasia te redden. Dus begint hij aan een gevaarlijke reis naar het Vlammenravijn. Maar verraad en onverwachte gevaren gooien roet in het eten… Gaat het onze Ridder van het Licht lukken om Fantasia te redden en de kleine prinses te vinden? Superspannend boek mét 3D-beelden, flitsinkt én geurpagina’s!


De waanzinnige boomhut 1 - De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Cadeautips - Winnaar Kinder en Jeugdjury - 8 tot 10 jaar 2015
Andy Griffith

De waanzinnige boomhut 1 - De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

De waanzinnige boomhut van Andy Griffith zit boordevol humor en veel tekening; het perfecte boek voor jonge lezers. Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine. Winnaar Kinder- en Jeugdjury 8 tot 10 jaar 2015.


Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Schoencadeautje
Werner Holzwarth

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt valt er iets geks op zijn hoofd. Het is rond, bruin en ziet er een beetje uit als een worst. Mol gaat op zoek naar de dader. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft is geschreven door Werner Holzwarth is een heerlijk voorleesboek en een passend schoencadeautje.


Hé, wie zit er op de wc?

Cadeautips
Harmen van Straaten

Hé, wie zit er op de wc?

Een hilarisch prentenboek vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk open gaat. Favoriet van kinderen, voorleesouders, juffen en meesters. Gekozen in de Prentenboeken Top 10 voor de Nationale Voorleesdagen 2017.


Dikkie Dik - Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd

Cadeautips
Jet Boeke

Dikkie Dik - Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd

In Het dubbeldikke voorleesboek beleeft Dikkie Dik maar liefst 30 spannende avonturen. De plaatjes in dit boek zijn extra groot, zodat voorlezen nog fijner wordt. En heeft papa of mama even geen tijd om voor te lezen? Dan kun je kijken naar de lekker langdurige DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes.


Het leven van een Loser 11 - Drie keer niks

Winaar van de Nederlandse Kinderjury 2018 10 t/m 12 jaar
Jeff Kinney

Het leven van een Loser 11 - Drie keer niks

Bram Botermans vindt zichzelf perfect! Maar jij en ik weten wel beter: Bram zal altijd een sukkel blijven. Het leven van een Loser - Drie keer niks is het elfde deel in de Het leven van een loser-serie geschreven door Jeff Kinney. Het boek is winnaar van de Nederlandse Kinderjury 2018 10 t/m 12 jaar.