Top Tien Best Verkochte Boeken 2018
Toplijsten

Top 10 best verkochte boeken 2018

Wil jij jouw (groot-)ouders, vrienden en collega's verrassen met het beste boek van 2018 voor Sinterklaas of Kerstmis? Of wil je lekker zelf met een goed boek op de bank zitten. Weet je in deze feestelijke periode even niet waar je moet beginnen? Om je een beetje te helpen met cadeautjes uitzoeken heeft Lees Magazine de top 10 best verkochte boeken van 2018 voor jou gemaakt!

Sapiens

Yuval Noah Harari

Sapiens

Een kleine geschiedenis van de mensheid. In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens.

Lees hier de recensie over Sapiens van Yuval Noah Harari.

Bekijk hier de auteurspagina van Yuval Noah Harari.


De acht bergen

DWDD Boek van de Maand - september 2017
Poalo Cognetti

De acht bergen

De acht bergen van Paolo Cognetti is een beeldschone roman over mannenvriendschap, de natuur en onze plek in de wereld. De acht bergen leest als een sprookje: de personages, structuur, stijl en inhoud zijn ogenschijnlijk simpel, maar het verhaal bevat een extra boodschap voor wie wat dieper graaft. Het boek leest prettig, zonder dat de ernstige ondertoon verloren gaat. Net als een intensieve bergwandeling brengt deze roman ontspanning én voldoening. De acht bergen is een ideale roman voor wie houdt van een melancholisch, prachtig verteld verhaal.

Lees hier de recensie over De acht bergen van Paolo Cognetti.

Lees hier het interview met Paolo Cognetti.


Mythos

Stephen Fry

Mythos

Stel, je neemt twee legendarische dingen en je combineert ze. Bijvoorbeeld Stephen Fry en de Griekse mythologie. Wordt twee keer legendarisch dan nóg legendarischer? Stephen Fry heeft het op zich genomen om de legendes en mythes van de Griekse Oudheid te hervertellen in het boek Mythos. Vertéllen, niet interpreteren. Even voor de duidelijkheid.

Lees hier de recensie over Mythos van Stephen Fry.


De heilige Rita

Winnaar BookSpot Lezersprijs 2018 | BookSpot Literatuurprijs 2018 | Genomineerd NS Publieksprijs 2018
Tommy Wieringa

De heilige Rita

De heilige Rita is een betoverend memento voor de achterblijvers en een ode aan de mens die zichzelf wil overstijgen. Het verhaal is levendig, gedetailleerd en met compassie geschreven. Een hoogtepunt in het oeuvre van Tommy Wieringa. De heilige Rita is winnaar BookSpot Lezersprijs 2018, BookSpot Literatuurprijs 2018 en was genomineerd voor de NS Publieksprijs in 2018.

Lees hier het interview met Tommy Wieringa over De heilige Rita


Donkerder

E. L. James

Donkerder

Vijftig tinten, geschreven vanuit het perspectief van Ana, is in totaal al ruim 90 miljoen keer verkocht. De films zijn tot nu toe een gigantische hit. Donkerder is deel twee in een nieuwe trilogie. In deze boeken maken we kennis met Christian's kant van het verhaal. Donkerder is een verdieping in zijn karakter en een mooie aanvulling op de serie.


Het labyrint der geesten

Carlos Ruiz Zafón

Het labyrint der geesten

In Het labyrint der geesten komen we een hoop bekende personages weer tegen. Uiteraard de familie Sempere: de jonge Sempere uit Het spel van de engel is nu de oude Sempere, en de jonge Daniël uit De schaduw van de wind is nu de vader van de jonge Julián, die met gemak alle aandacht en liefde steelt. De nog even breedsprakige held – maar met een verleden, zagen we in De gevangene van de hemel – Fermín Romero de Torres zorgt weer voor de komische noten. Maar de ware held in dit laatste deel is toch echt Alicia Gris.

Lees hier de recensie over Het labyrint der geesten en het interview met Carlos Ruiz Zafón

Bekijk hier de auteurspagina van Carlos Ruiz Zafón.


Pogingen iets van het leven te maken

Winnaar NS Publieksprijs 2016
Hendrik Groen

Pogingen iets van het leven te maken

Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar. In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten neemt Hendrik Groen je een jaar lang mee met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage.


Ga lekker zelf in je kracht staan

Japke-d. Bouma

Ga lekker zelf in je kracht staan

De ergste clichés op kantoor. Een erg luchtig en geestig boekje met veel herkenbare jeukwoorden en situaties. Vooral leuk als cadeautje voor de kantoorslaven onder ons, zeker nu de feestdagen weer voor de deur staan.

Lees hier de recensie over Ga lekker zelf in je kracht staan van Japke-d. Bouma


Wees onzichtbaar

Winnaar Libris Literatuurprijs 2018
Murat Isik

Wees onzichtbaar

Een roman over een Turks gezin dat zich vestigt in de Bijlmer, over hun strijd tegen een tirannieke vader, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Het focust op een links Turks seculier gezin met een communistische vader – dus laat een ander beeld zien van de Turks-Nederlandse gemeenschap dan het heersende clichébeeld. Tegelijk is het een kleurrijke ode aan de Bijlmer.

Lees hier het leesfragment van Wees onzichtbaar van Murat Isik.

Lees hier het interview met Murat Isik.


Leven en laten leven

Hendrik Groen

Leven en laten leven

In een stijl waarin zelfspot en sarcasme nog steeds de boventoon voert, probeert Groen dat te compenseren met humor en personages die niet realistisch overkomen. Geïntegreerd in een vlakke verhaallijn, vertelt vanuit het perspectief van Arthur Ophof, is het eenvoudig voorspelbaar dat dit derde deel niet in de schaduw van het succes van beide ‘dagboeken’ kan staan. De magie rond het personage Hendrik Groen en de andere bewoners van het Amsterdamse verzorgingshuis lost hiermee langzaam op; het pseudoniem zal blijven bestaan.

Lees hier de recensie over Leven en laten leven van Hendrik Groen.