Header toplijst sportboeken
Header toplijst sportboeken
Toplijsten

Top 10 beste sportboeken

Het is zo ver... Er staat een zomer vol sport voor de deur en wat is er leuker dan sport kijken? Over sport lezen, natuurlijk! Daarom hebben wij speciaal voor de liefhebbers van sport de tien leukste sportboeken verzameld en op een rijtje gezet. Houd jij van sporten en ben je ook nog eens dol op lezen? Perfect! Met deze lijst kom jij deze sportzomer wel door. De vakantie is namelijk een goed moment om er een prachtig boek bij te pakken. Dus, veel sport- en leesplezier!

Wildzwemmen - Anna Deacon & Vicky Allan

Voel jij je als een vis in het water en ben je dol op zwemmen? In Wildzwemmen vertellen Anna Deacon en Vicky Allan hoe helend een duik in de natuur kan zijn. De auteurs vertellen je waarom we vaker zouden moeten zwemmen en wat we kunnen doen om gelukkiger, gezonder en vitaler te leven. Een duik in het natuurwater biedt volgens hen namelijk het gevoel van ultieme vrijheid. Bovendien is zwemmen in de buitenlucht goed voor het uithoudingsvermogen en helpt het bij het omgaan met stress, verdriet, pijn en verveling. Dat klinkt goed, toch? Ontdek hoe gezond zwemmen in het wild is met het boek Wildzwemmen!

De Raboploeg - Maarten Kolsloot

De Rabobank wielerploeg is een van de meest succesvolle sportploegen uit de Nederlandse sportgeschiedenis. In het boek De Raboploeg van Maarten Kolsloot lees je over vergeten renners en gebroken dromen, maar je komt ook alles te weten over bekende coureurs als Michael Boogerd en Michael Rasmussen. In deze onthullende en diepgravende biografie duik je in de geschiedenis van het veelbesproken team en aan de hand van interviews met 200 betrokkenen kom je alles te weten over De Raboploeg. Een onmisbaar boek in de boekenkast van een echte wielerfan, dus!

Mathieu van der Poel - Mark de Bruijn

Krijg je geen genoeg van wielrennen? In de biografie Mathieu van der Poel van schrijver Mark de Bruijn lees je hoe deze wielrenner een heus fenomeen werd. Zo lees je hoe Mathieu van der Poel op jonge leeftijd verschillende races won en hoe hij vier keer wereldkampioen veldrijden werd. Wat maakt hem tot de wielrenner die hij geworden is? In dit boek krijg je als lezer antwoord op die vraag en verklaart journalist Mark de Bruin het fenomeen Mathieu van der Poel.

ANNA - Anna van der Breggen

Wil je nog een uniek kijkje in het leven van een topsporter? ANNA is hét boek over Anna van der Breggen. In deze biografie vertelt Anna haar levensverhaal. Zo begon ze op haar zevende al met fietsen en is ze inmiddels een van de beste wielrensters ter wereld. Ze blikt terug op haar carrière en de belangrijkste lessen die ze onderweg heeft geleerd. Bovendien geeft ze jou als lezer tips en adviezen. Wil jij weten wat je tot een topsporter maakt en meer? Dan is deze biografie het ultieme sportboek voor jou!

Een tweede leven met Formule 1 - Olav Mol

Formule 1 fans, verzamelen! In Een tweede leven met Formule 1 vertelt Olav Mol over zijn persoonlijke ervaringen van de afgelopen jaren. Zo beschrijft hij wat er door zijn hoofd gaat tijdens een race en geeft hij je als lezer een uniek kijkje achter de schermen van de Formule 1. Sinds de komst van Max Verstappen is er namelijk een nieuw tijdperk ingeluid voor de Formule 1 in Nederland. Olav Mol mocht verslag doen van een Nederlander die frequent meedoet om de prijzen. Hij neemt je in dit boek mee en vertelt je alles wat je wil weten over racen!

Matthijs de Ligt - Luca Caioli

Houd jij meer van voetbal? Goed nieuws, want ook daar zijn genoeg sportboeken over te vinden! In het boek Matthijs de Ligt van Luca Caioli lees je het verhaal van een supertalent. Zo maakte Matthijs de Ligt op negentienjarige leeftijd de overstap van Ajax naar Juventus. Een jongensdroom die uitkwam! Het boek neemt je mee langs al zijn successen en laat je zien dat de voetballer niet voor niets wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende spelers van ons land. Kortom, het verhaal van een jong supertalent, boordevol successen en tegenslagen.

Wanderlust: Europa - Gestalten

Doe jij niets liever dan wandelen? Wanderlust: Europa is een schitterend boek dat je meevoert langs de mooiste en meest legendarische wandelroutes van Europa. Van de spectaculaire natuur van IJsland tot het unieke landschap van de Baltische Staten... In het boek vind je zowel korte als lange tochten die je langs stranden en over heuvels en bergen voeren. Dit boek is een indrukwekkende uitvoering dat boordevol staat met de mooiste foto's, duidelijke kaarten en heldere teksten. Ben jij een beginnend wandelaar of heb je al jarenlange ervaring? Dit boek is voor wandelaars van alle niveaus!

Het duel - Wiep Idzenga

Ben je nog niet uitgelezen over wielrennen en kun je er geen genoeg van krijgen? In Het duel van Wiep Idzenga vind je het ultieme wielerboek van 2021. Er wordt verslag gedaan over wielrenners Mathieu van der Poel en Wout van Aert, twee jonge sportmannen die elkaars tegenpolen zijn. Dit boek maakt de balans op en laat de epische strijd tussen deze twee legendes zien. Het gaat in op de levens van beide jonge mannen, hun talent en welke prijzen ze al binnen hebben weten te slepen. Een duel tussen twee talenten die doet denken aan de dagen van Bartali en Coppi.

Beleef het bos - Peter Wohlleben

Het bos is een fantastische plek om te wandelen, toch? Met het boek Beleef het bos van Peter Wohlleben maak je van iedere boswandeling een ontdekkingsreis. Zo vind je meer dan 250 dieren, bomen, planten en paddenstoelen in dit prachtige handboek. Een handige natuurgids waarmee je de geheimen van het bos ontdekt! Je leert over bessen, paddenstoelen en je leert vogels spotten. Dat is niet alles, met dit boek kun je ook allerlei insecten inspecteren en bloemen bewonderen! Een boek boordevol details en schitterende fotografie... Een gids die bruist van het leven en je op een nieuwe manier naar de natuur laat kijken!

In de lengte - Myra de Rooy

Houd jij van het bos, maar ben je op zoek naar meer, namelijk een fysieke uitdaging in de vorm van een indrukwekkende en eenzame tocht door Europa's laatste grote wildernis? In het boek In de lengte vertelt Myra de Rooy over haar wandeltocht door Noorwegen. Zelfs voor ervaren lange afstandswandelaars is het een fysieke uitdaging, maar toch trok Myra de Rooy solo door de bergen van het zuidelijkste puntje van Noorwegen. Een tocht van 3000 kilometer waarbij ze wekenlang geen mens tegenkwam en moest kamperen bij min 34 graden... In de lengte is een persoonlijk verhaal over de kracht en schoonheid van de bergen en staat vol inspirerende ontmoetingen!

Profielfoto pauline dons
Pauline Dons