Header 12 boeken
Header 12 boeken
Toplijsten

Top 10 kinderboeken voor kinderen van 12 jaar en ouder

Is jouw tiener toe aan een spannend boek of verhalen met avonturen? Wij hebben tien boeken op een rijtje gezet die zomaar eens in de smaak kunnen vallen bij jou thuis. Deze boeken zijn voor kinderen met een leeftijd van 12 jaar en ouder. Welk boek komt er bij jou op het verlanglijstje?

K-pop Crush - Stefan Lee

K-pop Crush - Stefan Lee

K-pop is de nieuwe rage in de muziekwereld. Candace is door het dolle heen als ze wordt uitgekozen voor een K-poptraining in Zuid-Korea. Haar hele leven doet ze al alles om haar ouders tevreden te houden. Ze haalt hoge cijfers en speelt tegen haar zin viool in het schoolorkest. Maar wat niemand weet: Candace is dol op K-pop en zingt en danst het liefst op haar favoriete liedjes. Ze gaat stiekem naar de auditie voor de nieuwe meidenband. Niet veel later krijgt ze de uitslag: ze mag meedoen! Maar Candace komt al snel achter hoe zwaar het zal worden om deze droom in vervulling te laten gaan. Loodzware trainingen en de concurrentie is killing en het ergste: NIET DATEN! En dat wordt wel heel lastig als ze de super leuke One.J en YoungBae ontmoet.


De Grijze Jager 15 - De vermiste prins - John Flamagan

De Grijze Jager 15 - De vermiste prins - John Flamagan

Als koning Duncan bericht krijgt van de koning van Gallica twijfelt hij geen moment. Hij stuurt zijn Grijze Jagers naar het land om de vermiste prins te gaan zoeken. Will en zijn leerling Maddie moeten proberen hem op te sporen en terugbrengen. Om niet op te vallen doen ze zich voor als jongleurs in een poging de baron om de tuin te leiden en zo toegang tot de burcht te krijgen. Al snel blijkt dat dat niet zo makkelijk is als gedacht... En is de koning van Gallica eigenlijk wel te vertrouwen? En waarom hebben ze het gevoel dat ze gevolgd worden?


Tikker - Brenda Heijnis

Tikker - Brenda Heijnis

Al maanden, dagen en uren wacht Elias op een donorhart. De tijd begint nu echt te dringen. Op zijn ziekenhuisbed telt hij de minuten en uren af, tot het eindelijk zover is. Als hij wakker wordt na de operatie staat er opeens een jongen naast zijn bed. Niemand anders kan hem zien. 'Jij hebt mijn hart', zegt de jongen tegen hem. Hoe is dit gebeurd en wat nu?


Het verdoemde verbond - Jakim Kravanja

Het verdoemde verbond - Jakim Kravanja

“De enige manier om haar te bevrijden is om mij te bevrijden. Wat dacht je ervan om een verdoemd verbond met mij te sluiten?” De dertienjarige Cara is een buitenbeentje. Ze voelt zich alleen en heeft het gevoel dat niemand haar begrijpt. De enige die dat kan is haar knuffelbeer. Die beer is tegelijkertijd het enige aandenken aan haar moeder. Zij is jaren geleden op mysterieuze wijze verdwenen. Cara's wereld staat op zijn kop als ze erachter komt dat de Demonenkoning haar moeder heeft ontvoerd. Haar enige oplossing: het sluiten van een verbond. De koning belooft haar moeder vrij te laten als Cara wat klusjes voor hem opknapt. Samen met haar knuffelbeer reist ze naar andere werelden om haar taak uit te voeren. Maar de samenwerking met de Demonenkoning zal gevolgen hebben...


De knaap, de knecht, de meid, de moord - Mark Tijsmans

De knaap, de knecht, de meid, de moord - Mark Tijsmans

In het heuvellandschap ligt een dorpje met daarnaast een groot kasteel. Als de winter begint wordt het gebied helemaal afgesloten van de rest van de wereld: door dit weer kan niemand het dorp verlaten of bereiken. In deze tijd worden er zeven geheimzinnige vermissingen of moorden gemeld. Als het einde van het jaar en van de eeuw nadert, begint de sfeer grimmig te worden. Veel dorpelingen zijn ervan overtuigd dat het einde van de wereld nabij is. Vader Vergilius werd vlak voor het ondersneeuwen van de wegen en bergpas naar het kasteel gestuurd om onderzoek te doen. Servaas, Cas en Fran wonen op het kasteel. De een is schildknaap, de ander keukenknecht en de laatste kindermeid. Allemaal raken ze verstrikt in dit mysterie.


Mahmood en de bende van de tijger - Jan de Leeuw

Mahmood en de bende van de tijger - Jan de Leeuw

Mahmood groeit op in de dierentuin van de Grootstad. Op een doodnormale dag verdwijnt zijn favoriete dier: een tijger. Mahmood twijfelt geen moment en gaat op zoek naar zijn vriend. Zijn zoektocht voert langs de donkerste buurten van de stad. Daar wordt hij meegenomen door een gewelddadige bende. Hoe komt hij hier uit? Heeft hij wel genoeg moed om tegen zijn gijzelaars op te staan? Als angst en paniek toeslaan, gebeurt er bij Mahmood iets raars...


Noorderlicht - Anna van Praag

Noorderlicht - Anna van Praag

Het gaat niet zo lekker bij Ive. Als ze met haar vader op weg is naar een waddeneiland, krijgen ze een auto-ongeluk. Dat kan er ook nog wel bij. Een week vast zitten op een saai, regenachtig eiland. Ive kan zich met niet al teveel moeite wel een leukere vakantie voorstellen. Door het ongeluk blijft haar hoofd ook nog eens enorm veel pijn doen. Het wordt soms moeilijk om te zien wat echt is en wat niet... Hoe zit het met die visser, Stanley, die in een verlaten strandtentje woont? En haar vriendin Evi, de stoerste vriendin ever? Als Evi aan Ive vraagt: 'Truth or dare?' antwoord Ive natuurlijk dare!


Vlucht naar de hemel - Berti Persoons

Vlucht naar de hemel - Berti Persoons

Het is oorlog in Syrië. Dagelijks worden er bommen gedropt en vluchten er steeds meer stadsgenoten. Na de dood van zijn ouders blijft Abdel alleen achter. Hij is niet veilig en heeft geen toekomst meer in Aleppo. Hij vlucht met een groep onbekenden richting Turkije. Hij komt uiteindelijk in een vluchtelingenkamp terecht, maar of hij daar beter af is? In het kamp ontmoet hij een Vlaamse leraar die hem aanmoedigd om toch door te gaan. Zal Abdel een plek kunnen vinden waar hij zich thuis kan en mag voelen?


Unsinkable - Lotte van den Noort

Unsinkable - Lotte van den Noort

Iedereen kent het lot van de Titanic, maar weet je ook hoe het echt is gegaan? Katherina Thompson wil dolgraag naar Amerika om daar te gaan wonen met haar verloofde. Ze kan aan de slag als kindermeisje op het enorme schip, de perfecte kans! Katherina's broer voorziet niks goeds en verbiedt haar voet op het schip te zetten. De Titanic is namelijk gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van...


Escape game - Maren Stoffels

Escape game - Maren Stoffels

Als er een nieuwe escape room haar deuren opent in de stad kan Trigo niet wachten. Hij daagt zijn vrienden uit: breek in bij de escape room om hem alvast een keer te testen. Behulpzaam toch? Als de groep eenmaal binnen is gaan de deuren niet meer open. De escape room is alleen nog niet helemaal af en nog levensgevaarlijk. Er zit niks anders op dan te ontsnappen. Kunnen ze alle puzzels oplossen en de uitgang vinden?