Header toplijst testamenten
Header toplijst testamenten
Toplijsten

Top 10 boeken zoals De Testamenten

Voor het eerst in 27 jaar werd de Britse Man Booker Prize uitgereikt aan twee auteurs. Margaret Atwood ontving de prijs voor haar boek De Testamenten en Bernardine Evaristo ontving de prijs voor het boek Girl, Woman, Other. Volgens de jury hebben beiden het beste Engelstalige fictieboek van het afgelopen jaar geschreven. Ben jij benieuwd naar soortgelijke boeken of wil je inspiratie opdoen? Hier vind je boeken die lijken op De Testamenten van Margaret Atwood.

De Testamenten - Margaret Atwood

In het vervolg op 'Het verhaal van de Dienstmaagd' wordt via de getuigenissen van drie vrouwen verteld in Gilead, waar vruchtbare vrouwen dienen te leven las (seksuele) dienstmaagd. De levens van drie verschillende vrouwen komen samen, met mogelijk explosieve gevolgen.

VOX - Christina Dalcher

Een extreem conservatieve partij is aan de macht gekomen, wat erin resulteerde dat miljoenen vrouwen hun baan zijn kwijtgeraakt. Bankrekeningen zijn bevroren, paspoorten zijn ingetrokken en meisjes leren niet langer hoe ze moeten lezen en schrijven. Als iemand zich niet aan deze regels houdt, wordt diegene afgevoerd naar een heropvoedingskamp en komt nooit meer terug. Dr. Jean McClellan is wetenschapper en aangezien haar kennis hard nodig is, wordt haar een aantrekkelijk aanbod gedaan: ze mag weer praten. Maar tegen welke prijs?

De Macht - Naomi Alderman

Vrouwen overal ter wereld ontdekken dat zij de macht bezitten. Met een kleine vingerbeweging kunnen zij al enorme pijn veroorzaken en zelfs, als ze willen, doden. De mannen op aarde beginnen zich te beseffen dat zij de macht niet meer in handen hebben. Maar waar houdt het op?

1984 - George Orwell

Winston Smith is een ambtenaar op het ministerie van Waarheid. Hij raakt verstrikt in een strijd tegen de alles doordringende Partij en wordt gekweld door zijn gedoemde liefde voor Julia. De wereld verkeert in de wurggreep van een systeem, gebaseerd op de verspreiding van haat, angst en wreedheid.

Nummer 49 - Ted Dekker

Dit is het eerste deel van de tweedelige serie 'Zegels van waarheid'. De blinde Rachelle ondergaat in de behandeling in de hoop weer iets te kunnen zien, maar er gaat iets helemaal mis. Als ze wakker wordt, begeeft ze zich in een hele andere wereld. Ze blijkt nummer 49 te zijn, in een rij van mensen van wie de geboorte al heel lang geleden is voorspeld. De bedoeling is dat zij beide werelden gaat redden. Hiervoor moet zij op zoek naarde Vijf Zegels van de Waarheid.

Petite - Edward Carey

Petite is een aanrader van Margaret Atwood. In 1761 wordt Marie Grosholtz geboren. Ze wordt onder de hoede van de Zwitserse anatoom dr. Curtius genomen. Hi jbrengt haar de beginselen van werken met was bij. Door omstandigheden komen ze terecht in de onderbuik van Parijs, waar ze hun bijzondere creaties tentoonstellen in een wassenbeeldenmuseum. De Franse Revolutie staat op uitbreken, maar dat weerhoudt de menigte er niet van de beruchte Franse koppen van dichtbij te bekijken. De wereld van was heeft een gouden toekomst.

Verboden magie - Juliet Marillier

Het volk van het koninkrijk Alban gaat gebukt onder het schrikbewind van de koning; koning Keldec. Neryn is samen met haar vader op de vlucht voor de krijgers van de koning. Plotseling gebeurt er iets verschikkelijks. Haar vader wisselt van gedaante en voor ze het weet, heeft ze haar vader verspeeld in een dobbelspel. Ze heeft geen andere keuze dan de wensen van de geheimzinnige onbekende te vervullen. Toch is er hoop. Neryn ontdekt dat ze een speciale gave heeft, wat haar doelwit maakt van meerdere partijen, waaronder de koning.

Heerlijke nieuwe wereld - Aldous Huxley

John komt terecht in een maatschappij waarin mensen worden uitgebroed in flessen, geen behoeften kunnen kennen en geconditioneerd worden op hun latere werk. Hij wordt verliefd op Lenina, maar kan zichzelf dat niet toestaan. Ze leeft volgens de regels van de nieuwe wereld, waarvan John merkt dat hij er niet echt in past. Uiteindelijk sterft hij door zelfkastijding.

Elmet - Fiona Mozley

Samen met zijn zus woont Daniel in het huis dat zijn vader eigenhandig voor hen in het bos heeft gebouwd. Vader bouwde vaker dingen en vond het leuk om te jagen. Daniel zag hem als een zachtaardige beschermer. Als de lokale landeigenaar voor hun deur staat, wordt hun onzekere bestaan ineens bedreigd. Vader en Cathy zijn vastberaden hun eigen familie en hun buren te beschermen. Een reeks gebeurtenissen worden in gang gezet, die alleen kunnen resulteren in geweld. Het gezin van Daniel staat aan de rand van de samenleving en worden tot het uiterste gedwongen.

Duin - Frank Herbert

Hertog Leto van Atreides heeft de kans gekregen gouverneur van de planeet Arrakis te worden. Op zijn thuisplaneet, Caladan, bereidt hij zijn vertrek voor. Hij, zijn concubine Jessica en hun zoon vermoeden dat de benoeming een valstrik is van hun vijanden. Toch besluit hij te gaan, de kans is simpelweg te mooi om af te slaan. Ze vertrekken richting Arrakis, maar van alle kanten dreigt gevaar.

Pics Art 09 05 02 58 44
Esmee Hendriks