Header top 10 creatief idee 1
Header top 10 creatief idee 1
Toplijsten

Top 10 creatieve boeken

Door het coronavirus zitten de aankomende weken veel mensen thuis. Er wordt thuis gewerkt of op de kinderen gepast. Maar hoe maak je deze weken toch een stuk leuker en creatiever? Om de weken door te komen hebben wij een lijst gemaakt die bestaat uit vijf creatieve boeken voor volwassen en vijf creatieve boeken voor kinderen. De tijd zal voorbij vliegen!

Top 5 boeken voor kinderen:

85 fotochallenges - Wieke Hoeke

85 fotochallenges - Wieke Hoeke

Zijn jouw kinderen helemaal gek van fotograferen en staan ze open voor uitdagende fotografie challenges? Dan zullen ze met het boek 85 foto challenges van Wieke Hoeke urenlang plezier hebben! Het boek zit bomvol fotografie opdrachten. Maak een foto van een superheld, maak spetterende selfies of schiet een sportfoto. Bij het gebruik van het boek maakt het niet uit wat voor soort camera gebruikt wordt. De challenges draaien namelijk volledig om het plezier tijdens het fotograferen.


Escape boek – Ivan Tapia

Escape boek – Ivan Tapia

Voor de kinderen die het leuk vinden om te puzzelen en codes te kraken, is Escape boek van Ivan Tapia de perfecte uitdaging. In het boek moeten ze Lia, het hoofdpersonage, helpen te ontsnappen uit de handen van een geheim broederschap. Zodra de raadsels en puzzels opgelost zijn kom je als lezer steeds verder in het verhaal. Maar je moet wel oppassen want voordat je het weet ben je verslaafd aan het oplossen van deze puzzel. Escape Boek is perfect voor de echte speurneuzen en puzzelliefhebbers. Haal een Escape Room in huis met dit mysterieuze interactie boek.


Superkrachten voor je hoofd – MINDGYM voor Kids – Wouter de Jong

Superkrachten voor je hoofd – MINDGYM voor Kids – Wouter de Jong

Wouter de Jong schreef het succesvolle boek Mindgym: Sportschool voor je geest. Dit zorgde ervoor dat veel volwassenen hun mentale conditie door de jaren heen hebben verbeterd. Sinds kort richt Wouter de Jong zich ook op kinderen met zijn boek Superkracht voor je hoofd: MINDGYM voor Kids. Kinderen leren hoe zij de baas worden in hun eigen hoofd. In dit boek ontdekken kinderen op een actieve manier hoe zij hun mentale superkrachten kunnen ontwikkelen. Daarnaast zijn er bij dit boek ook audio-opnames beschikbaar om de technieken kracht bij te zetten. Houdt je kind lekker bezig met de activiteiten uit het nieuwe boek van Wouter de Jong


Wakker met een wijsje – Esther Pantekoek

Wakker met een wijsje – Esther Pantekoek

Muziek is een belangrijk onderdeel in het leven van een kind. Muziekdocent Esther Pantekoek heeft daarom het boek Wakker met een wijsje uitgebracht. Het boek bevat 65 verschillende manieren waarop jij je kind kennis kan laten maken met verschillende soorten muziek. Wakker met een wijsje laat jou en je kind samen genieten van het maken van muziek. Laat je inspireren door Esther Pantekoek en haal muziek in huis!


Heel Holland Bakt Kinderbakboek

Heel Holland Bakt Kinderbakboek

Vinden jouw kinderen het leuk om te bakken en staan ze altijd te popelen om nieuwe recepten met jou uit te proberen? Het Heel Holland Bakt Kinderbakboek helpt je hiermee. Laat je kinderen kennismaken met nieuwe creatieve recepten. Van verjaardagstaarten tot gezonde snacks en van koekjes tot pannenkoeken alles komt in dit kinderbakboek voorbij. Meer dan genoeg inspiratie voor een gezellig bak dagje. Kinderbakkers klaar? Bakken maar!


Top 5 boeken voor volwassenen:

Kleuren op nummer – Joanna Webster

Kleuren op nummer – Joanna Webster

Wil je na een lange werkdag even lekker ontspannen en ondertussen creatief bezig zijn? Dan is kleuren op nummer van Joanna Webster het perfecte volwassenen kleurboek voor jou! Je kent het vast nog wel van vroeger: kleuren op nummer. Alles net zo lang in blijven kleuren, door de kleurcodering te volgen, totdat het plaatje eindelijk tevoorschijn kwam. Herbeleef jouw jeugd en wordt weer creatief met dit mooie kleurboek.


Bucketlist voor ouders - Elise de Rijck

Bucketlist voor ouders - Elise de Rijck

Kan je niet stilzitten en heb je zin om iets te doen met je kinderen, maar je weet eigenlijk niet zo goed wat? Pak dan het boek Bucketlist voor ouders van Elise de Rijck erbij. Het boek zit bomvol challenges, vragen en opdrachten die je samen met je kinderen kan uitvoeren. Doe samen de meest gekke en fantastische dingen. Met dit boek hoef jij je de aankomende tijd niet te vervelen.


999 vragen aan jezelf -Invuldagboek

999 vragen aan jezelf -Invuldagboek

Wil je toch even wat tijd voor jezelf? Pak dan 999 vragen aan jezelf erbij. Beantwoord in dit boek 999 vragen over jezelf. Dit kunnen vragen zijn over je interesses, wat je vandaag gedaan hebt, wat je in de toekomst hoopt te doen en ga zo maar door. Leer jezelf kennen met dit boek. Tijd voor jezelf krijg je zeker met dit boek want de 999 vragen zijn niet binnen een paar minuten beantwoord.


Handlettering doe je zo! – Karin Luttenberg

Handlettering doe je zo! – Karin Luttenberg

Je ziet het steeds vaker terugkomen op sociale media: handlettering. Wil jij dit ook leren, maar weet je niet waar je moet beginnen en hoe het werkt? Maak je dan geen zorgen, met het boek Handlettering doe je zo! van Karin Luttenberg leer je stap voor stap hoe je handlettering het beste kan doen. Volg de handleiding met tips en word binnen no-time een ster in handlettering!


Mindf*ck Next Level – Victor Mids & Oscar Verpoort

Mindf*ck Next Level – Victor Mids & Oscar Verpoort

Na het succes van Mindf*ck hebben Victor Mids en Oscar Verpoort een tweede boek uitgebracht, genaamd Mindf*ck Next Level. Leer door middel van 102 nieuwe illusies hoe jij je familie en vriendkring voor de gek kan houden. Naast de vele illusies, bevat het boek ook informatie over de werking van je brien en hoe deze makkelijk te misleiden is. Je hebt dus genoeg te leren en te doen in deze weken.


86491059 629476980943735 401905988539514880 n
Hilde Schipper