Header toplijst feelgood lente
Header toplijst feelgood lente
Toplijsten

Top 10 feelgoodromans

Het is lente! Als je goed luistert hoor je buiten vast vogeltjes fluiten en misschien heb je geluk en schijnt zelfs het zonnetje! Kortom, het is de perfecte tijd om een heerlijke feelgood roman uit te kiezen en weg te zwijmelen in de meest romantische verhalen. Want zeg nou zelf, wat is er fijner dan de tijd doden met een heerlijke feelgoodroman? Daarom hebben we speciaal voor de liefhebbers een mooie lijst gemaakt met boeken die perfect zijn om even mee weg te dromen. Welk boek ga jij lezen?

Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

Na dertien jaar staat Didi ineens weer tegenover haar eerste liefde, Shay Mason. Ze schrikt en de gevoelens van al die jaren geleden komen meteen terug. Didi is eindelijk gelukkig en hoopt maar dat het verleden haar geluk niet nog eens overhoop zal halen. Het vertrek van Shay ging jaren geleden namelijk gepaard met een schandaal en er zijn geheimen die nog niet ontrafeld zijn. Zal het Didi lukken om het verleden los te laten? Of zorgen de terugkomende gevoelens voor een nieuwe kans tussen de twee? Met dit boek is wegzwijmelen gegarandeerd!


Op goed geluk - Jenny Colgan

Op goed geluk - Jenny Colgan

Nina is een echte boekenliefhebber en door haar werk in de bibliotheek weet ze dan ook precies wat het juiste boek is voor welke persoon. Haar leven staat echter op zijn kop wanneer de bibliotheek moet sluiten en Nina zonder baan komt te zitten. Ze neemt een grote stap en opent haar eigen boekenwinkel. En niet zomaar een boekenwinkel: de winkel van Nina is een boekenbus die door de Schotse Hooglanden rijdt. In haar boekenbus maakt Nina van alles mee. Ga jij mee op avontuur naar de Schotse Hooglanden?


Een liefde in de lente - Katie Fforde

Een liefde in de lente - Katie Fforde

Het boek Een liefde in de lente vertelt het verhaal van moeder Gilly en haar dochter Helena. Gilly runt een succesvolle bed en breakfast en is niet van plan haar heerlijke plek op te geven. Maar dan komt makelaar Leo in haar leven. Een vriendelijke man, maar ook nog eens behulpzaam én knap! Ook Gilly ontmoet huurbaas Jago en sluit een vriendschap met hem. Dit leidt ertoe dat moeder en dochter onafhankelijk van elkaar dezelfde vraag stellen: wat gaat er gebeuren? En is het zo erg als hun levens een andere wending nemen?


Flessenpost - Chantal Claassen

Flessenpost - Chantal Claassen

In Flessenpost trekt Chloë in bij haar goede vriendin Babs. Haar relatie is mislukt en ondertussen rouwt ze om haar ouders en broertje. Terwijl ze zich zorgen maakt, gaat het ook met haar oma steeds slechter. Daarom besluit Chloë om een wens te doen. Deze wens gooit ze in een fles in de zee bij Hoek van Holland. Tijdens haar uitstapje besluit ze spontaan te solliciteren bij een strandtent. Zal dit haar leven een andere wending geven? En hoe zit het met de flessenpost die ze zojuist in de zee heeft achtergelaten?


Een zomer vol herinneringen - Liz Fenwick

Een zomer vol herinneringen - Liz Fenwick

Een zomer vol herinneringen is een aangrijpend verhaal over de vrouwen Hebe en haar nichtje Lucy. Terwijl Hebe langzaam al haar herinneringen verliest, kan Lucy sommige dingen maar moeilijk vergeten. Daarom vluchten de twee naar het familievakantiehuis in Cornwall. Daar worstelen ze samen met hun herinneringen en komt Lucy tot de ontdekking dat het geheim dat ze al tien jaar lang probeert te bewaren, toch aan de oppervlakte is gekomen...


Mr. Swipe Right - Nicola May

Mr. Swipe Right - Nicola May

Je kent het vast wel: wanneer je naar rechts swipet... Dan is het een match! Zo besluit ook de verlegen Cali om een profiel aan te maken op een datingapp. Na haar verbroken huwelijk probeert ze steeds verder uit haar comfort zone te stappen. Toch is Cali op zoek naar meer dan alleen een leuke tijd. Maar zal ze zich open durven te stellen wanneer ze de juiste vindt om een relatie mee te beginnen? Kortom, een heerlijke feelgood boordevol humor en een vleugje spanning.


Net als in de film - Rachel Winters

Net als in de film - Rachel Winters

Houd jij ervan om heerlijk weg te zwijmelen bij een goede film? Dan is dit de perfecte feelgood voor jou! Evie wil namelijk net als Julia Roberts in Notting Hill een man ontmoeten. Alleen gaat dit haar net wat moeilijker af dan in de bekende romcom. Evie dreigt namelijk haar baan te verliezen wanneer ze een idee aandraagt voor een film. Ze moet van haar baas eerst maar eens bewijzen dat liefde zoals in een film echt bestaat. Daarom zet ze alles op alles om de ware te vinden. Het leven moet toch net zo kunnen zijn als in een film?


Kastanjehove - Tommie Niessen & Loes Wouterson

Kastanjehove - Tommie Niessen & Loes Wouterson

De jonge Thomas weet niet goed wat hij wil met zijn leven. Nadat hij al met drie opleidingen is gestopt, doet hij nu op aanraden van zijn moeder een opleiding in de zorg. Tijdens zijn stage heeft hij pas door hoe het echt is om in de zorg te werken. Van strakke roosters, vermoeide collega's en vreemde regeltjes... De stage valt hem zwaar en hij vindt het werk pittig. Daarbovenop komt ook nog dat er iets op de planning staat wat enorme impact zal hebben op de bewoners.


De kat en de stad - Nick Bradley

De kat en de stad - Nick Bradley

Een lapjeskat beweegt zich stilletjes door de straten van Tokio. Hier ontmoet ze willekeurige bewoners en verbindt ze de levens van de mensen die ze ontmoet op een onverwachte manier. Maar naast deze mensen komt ze ook in contact met outcasts, een dakloze en een kluizenaar. Terwijl de kat om hen heen cirkelt, brengt ze ze ongemerkt dichter bij elkaar. De kat en de stad wordt verteld in de vorm van een manga met illustraties en bijschriften. Een serie betoverende, met elkaar verweven verhalen, dus!


Bloemen in de winter - Anne van der Valk

Bloemen in de winter - Anne van der Valk

Heleen heeft jarenlang voor de klas gestaan. Maar op een dag heeft ze er genoeg van en besluit ze haar leven drastisch om te gooien. Ze verhuist naar een boerderij in Friesland, waar ze een mooie ruimte vindt om te schilderen. Hier leert ze een vader en een zoon met een veebedrijf kennen. Terwijl de vriendschap tussen de zoon en Heleen steeds verder groeit, ontstaan er spanningen. Heleen begint zich langzaam maar zeker af te vragen of ze wel de juiste keuze heeft gemaakt. Wanneer de politie dan ook nog eens op zoek is naar een kunstvervalsing, beginnen de problemen voor Heleen zich steeds verder op te stapelen.


Profielfoto pauline dons
Pauline Dons