Header header
Header header
Kinderboeken

Top 10 griezelige verhalen

Wat is er leuker voor kinderen dan een heerlijk, spannend griezelverhaal? Niks natuurlijk! Vooral op een koude, donkere avond gaat er niets tegen eindeloos veel kleedjes, warme chocolademelk en boeken als Dolfje Weerwolfje of Vampier in de school van Paul van Loon. Griezel maar lekker mee met deze enge top tien.

SuperDolfje - Paul van Loon

SuperDolfje - Paul van Loon

Er komt plotseling een nieuwe jongen bij Dolfje Weerwolfje en Noura in de klas. Gregor is groot en heeft goud haar dat als een helm op zijn hoofd zit. Iedereen vindt hem super cool. Zelfs meester Frans! Al snel verzamelt Gregor een groepje vrienden om zich heen. Dolfje en Noura mogen er niet bij want zij zijn anders volgens Gregor. Dolfje en Noura schrikken zich kapot! Weet Gregor dat zij weerwolven zijn?


Het huis zonder einde - Danielle Bakhuis

Het huis zonder einde - Danielle Bakhuis

Iedereen in Westerdam weet: het Woud van Westerdam moet je vermijden wanneer het donker is. 's Nachts schijnen er vreemde, onverklaarbare dingen te gebeuren. Samira en haar vrienden kunnen hun nieuwsgierigheid niet in bedwang houden als ze op Halloween een kijkje mogen nemen in het verlaten landhuis. Ze waren gewaarschuwd: wie te lang in het huis blijft gaat dingen zien die er niet zijn...


Dino's bestaan niet - Mark Janssen

Dino's bestaan niet - Mark Janssen

In dit prentenboek liggen de Dino's overal op de loer. Ze proberen twee broers te pakken. Maar niks is wat het lijkt. De oudste broer riep nog geruststellend: 'Dino's bestaan niet!'. Maar heeft hij wel gelijk? Ga op zoek met de broers en help ze!


Vampier in de school - Paul van Loon

Vampier in de school - Paul van Loon

Een vampier kan toch niet ineens uit een nachtmerrie kruipen en dan écht worden? Jacko ziet dat steeds meer kinderen op zijn school ziek worden. Hij vermoedt dat er een vampier aan het werk is. Hoe komen alle zieke kinderen anders aan die gaatjes in hun keel?


Het spook in de spiegel - Geronimo Stilton

Het spook in de spiegel - Geronimo Stilton

Speurneus Teus vraagt Geronimo of hij hem wil helpen met het oplossen van een raadsel: in het deftigste hotel van Rokford dwaalt een spook rond dat alle gasten de stuipen op het lijf jaagt. Maar spoken bestaan toch helemaal niet? Ze gaan gelijk uit onderzoek uit. En de beste manier om uit te zoeken wat er nu aan de poot is: een nachtje doorbrengen in het griezelige hotel...


Hotel op de rots - Mel Hartman

Hotel op de rots - Mel Hartman

Hella gaat met haar broertje en ouders op vakantie. Alles lijkt goed te gaan totdat ze midden in een storm terechtkomen. Gelukkig komen ze het Rotshotel tegen, daar kunnen ze mooi overnachten. Alles lijkt normaal totdat het gebouw los van de grond komt! En dat is nog niet het ergste, opeens zijn hun ouders ook verdwenen. Samen proberen de kinderen het raadsel van het hotel op te lossen.


Vlucht - Mel Wallis de Vries

Vlucht - Mel Wallis de Vries

Drie meisjes doen hun ogen open. Ze zijn in een vervallen gebouw. Alle drie opgesloten in een kamer en een iPad waarop ze elkaar kunnen zien. De opdracht is simpel maar ook weerzinwekkend. Een van hen mag het gebouw niet levend verlaten. En ze moeten zelf kiezen wie...


Grumor in groep 8 - Paul van Loon

Grumor in groep 8 - Paul van Loon

Bah! Heb jij ook zo'n hekel aan lezen? Jimi RIP in ieder geval wel. Tot zijn zombiemoeder een boek vindt over een wel heel coole weerwolf, een sluwe vampier, een superslimme geest en hun avonturen. Jimi komt erachter dat het boek niet alleen letters maar ook bijzondere krachten bezit! Avonturen kunnen werkelijkheid worden of zijn.


Je kunt geen kant op - Astrid Sercu

Je kunt geen kant op - Astrid Sercu

Eén school, vier klasgenoten en twee gijzelnemers. Een gevaarlijke gevangene is ontsnapt uit de gevangenis. Een paar dagen later vallen twee gewapende mannen een school binnen. Ze zijn op zoek naar een meisje. Ze praten over wraak. De overval loopt uit de hand en er worden vier tieners, onder wie Mien en Mats, gegijzeld. Wie valt de vertrouwen en vooral: wie niet?


Escape boek - Ivan Tapia & Linde Montse

Escape boek - Ivan Tapia & Linde Montse

Dit keer ben JIJ degene die moet ontsnappen. Lia heeft een bijzonder talent. Ze kan inbreken in de hoofden van anderen. Zo weet ze precies welke geheimen en herinneringen iedereen heeft. Lia is voorzichtig met die geheimen maar zijn anderen dat ook wel? Ze krijgt een uitnodiging van een geheim broederschap. Ze moet haar talent bewijzen. Maar zijn deze mensen wel te vertrouwen? Jij moet samen met Lia uit dit boek ontsnappen door raadsels en puzzels op te lossen. Kraak jij de code?